Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tegyek a zúgó processzorral?

Mit tegyek a zúgó processzorral?

Figyelt kérdés

Fejhangon zúg, már nagyon idegesített, de mivel asztali gépem van, nem tudtam kisakkozni, hogy a táp vagy a proci zúg, ezért leszedtem a hátlapját. Egyértelműen a proci az, viszont közelről már nemcsak ez a magas zúgó hang van, hanem amúgy is hangos. Eddig nem volt az. Nő vagyok, eddig 2x turkáltam a gépben, egyszer, mikor kitakarítottam, másodszor, mikor nagyobb RAM-ot tettem bele. Amúgy egy szerelő veszett el bennem, csak nem akkor, ha a számítógépről van szó. Csak kiszedem a csavarokat, veszek valami kenőanyagot egy számítástechnikai boltban és ennyi? Tönkre tudom tenni? Van valami, amire vigyázzak?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 30. 13:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a ventilátort kellene lecserélni, rosszabb esetben az egész processzor hűtőt. Milyen proci és foglalat van a deszkán?
2011. júl. 30. 13:41
 2/13 A kérdező kommentje:
Az gáz! Egyik informatikus kollégám azt mondta, ezen az alaplapon semmi sem cserélhető (kivéve a RAM-ot)! Intel D201GLY. Intel Celeron CPU215 1.33 GHz.
2011. júl. 30. 13:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Aham, ez egy mini ITX beágyazott cucc. A bordán viszont szerintem cserélhető a ventillátor! Ránézésre egy mezei 8cm-es kell bele.
2011. júl. 30. 13:58
 4/13 anonim ***** válasza:
Próbáld meg beolajozni a ventilátor csapágyát pl. wd40-nel.
2011. júl. 30. 14:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az is jó, de csak ideiglenes megoldás...1-2 hétig újra halk lesz.
2011. júl. 30. 14:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha új ventit veszel bele, akkor nézd meg, hogy hány centis, ne otthon derüljön ki, hogy rossz...
2011. júl. 30. 14:20
 7/13 anonim ***** válasza:
A venti kb. 4 cm-es lehet. A 8 cm-es szinte félig eltakarná a lapot. :)
2011. júl. 30. 14:21
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Igen, úgy 4 cm lehet a ventilátor, és az lecsavarozható. Veszek pasztát is meg ventilátort is.
2011. júl. 30. 14:32
 9/13 anonim ***** válasza:
Jogos...8cm tényleg nagy egy itx-hez képest :)
2011. júl. 30. 14:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Legjobb lenne kiszedni a régit és úgy bemenni a boltba, hogy egy ilyet szeretnél :) Paszta nem kell, ha a bordát nem szereled le...
2011. júl. 30. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!