Ki fizet a wifi jelért?
Tudom, a hétköznapi ember, illetve a cégek nem, mert ők csak megveszik a router és megy a jel. Mégis, tudtommal azért, valaki csak fizet ezért - a hazai forgalmazók azok? Csak azért, mert cégek vehetnek mini bázisállomást, de annak az engedélyét a mobilszolgáltatónak kell állnia. A tv sugárzásért is fizet a szolgáltató, főleg most, a DigiTV-vel kapcsolatban.
Azért is érdekelne, mert ha, jól hallottam, Németországban a közterületi wifi használatáért is fizetni lehet (vagy kell), hasonlóan mint a mobiltelefonért (bár nálunk is lehet, hogy lesz ilyen, mert a Hotelekben /nem tudom mennyi szállodában/, a T-COM már üzemeltet wifi szolgáltatást és azt, a rendszerén belül, bárhol használhatod, csak fizessél érte). Vajon, amelyik szolgálató ezt csinálja, ő is fizet ezért?
frekvencia tartomány használatáért persze, hogy fizetni kell. Már magát a gyártót jól megadóztatják, aki meg üzleti célra használja, azt is. Elméletileg nem is szabadna engedély nélkül akármilyen rádiófrekvenciás hullámokat sugározni a köztulajdonú levegőbe...
Ezért fizet a rádió, a TV, hogy sugározhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!