E-book olvasót, vagy Tablet PC-t érdemes venni?
Üdv.
Kérdés fenn.
Egy olcsóbb e-book olvasót én 20-30 ezer Ft -ért találok kb. Szintén egy olcsóbb táblagép 30-40 ezer Ft. Ez az eltérés nem túl nagy. Kérdésem: Szerintetek melyik éri meg jobban ? Főleg e-book olvasásra kéne a cucc, jegyzetek, és könyvek megvétele helyett. Aksiügyileg mennyi eltérés lehet ? Egy táblagép átlagos használat mellett bírja legalább 1 napig ? Mit javasolnátok ?
Előre is köszi a válaszokat :)
én ebook olvasót ajánlok de csakis kizárólag kindle3 típusút. főleg ha van okostelefonod, mivel a tablet gyakorlatilag egy nagyranőtt okosmobil. az e-ink kijelzőnek kicsi a fogyasztása, ha nem nyüstölöd internettel akkor akár hetekig is elmegye.
tabletet akkor ajánlok, ha filmezni is akarnál rajta, vagy ha neteznél és fontos a színes kijelző (zenét hallgatni és fekete-fehérben böngészni kindle-ön is lehet).
olvasnivaló: [link]
a lényeg: amerikából rendelhető, de biztonságos módon (nyomon követhető szállítás), a fizetés sem bonyolult csak egy megfelelő bankkártya kell hozzá.
mindent összevetve nagyon király cuccnak néz ki, egyetemen láttam már pár srácnál, jó tokok is vannak hozzá, ha lenne rá keretem én is beújítanék egyet (egy smartphone +ebook olvasó kombót jobb vételnek tartok mint egy tabletet).
OFF: Számomra meglepő, hogy egy e-book olvasóra tesznek wifit, és böngészőt.
Köszönöm a linket, mindenképpen el fogom olvasni, és meg fogom gondolni. Egyébként telefon terén bőven elvagyok a Nokia 5230 -ammal, bár a WiFi-t hiányolom róla.
Esetleg más valakinek valamilyen tapasztalata, ötlete, tanácsa ?
„Egy olcsóbb e-book olvasót én 20-30 ezer Ft -ért találok kb. Szintén egy olcsóbb táblagép 30-40 ezer Ft.”
Nézd – lehet ennél olcsóbban is kapni e-book olvasót, illetve táblagépet is, csak nézz körbe a hazai aukciós portálokon. Ja és, nem mindig használtat adnak el rajta.
„Ez az eltérés nem túl nagy. Kérdésem: Szerintetek melyik éri meg jobban ? Főleg e-book olvasásra kéne a cucc, jegyzetek, és könyvek megvétele helyett.”
Akkor e-book olvasót ajánlok neked.
„Aksiügyileg mennyi eltérés lehet ? Egy táblagép átlagos használat mellett bírja legalább 1 napig ? Mit javasolnátok ?”
Egy táblagép sokkal többet fogyaszt ugyan, de az e-book olvasók között is nézd meg, hogy melyik – melyik (főleg a kijelző miatt), mert e két kategória között, nagyon kevés különbség van, úgyszólván az e-book olvasók is táblagépek, csak kevesebbet tud. Van, ahol ez is bőven megfelel, pl. utazások alkalmával.
„OFF: Számomra meglepő, hogy egy e-book olvasóra tesznek wifit, és böngészőt. „
Számodra lehet, hogy meglepő, de ez, már egy ideje így megy. Legalább wifin keresztül is letöltheted az e-könyvet. Nem kell, mindig a gépre tenni, ez így, sokkal praktikusabb, főleg ha otthon is van wifi routered. Minden féleképpen, ha drágább is, akkor is, az i-jet /vagy e-jet) képernyőt használó e-bookot ajánlom, egy részt azért, mivel csak a tinták mozgatásánál használ energiát, akkor sem sokat, így egy feltöltéssel, akár egy héten át is használhatod, de ami még fontosabb: a szemednek nem árt, ugyanúgy, mint egy normális könyvet olvasnál, nem úgy, mint a monitoroknál, hiába próbálkoznak a sugárzás csökkentésével, de idáig, 100%-os megoldásról nem tudok, a másik meg, ezt a napon olvasva is jól látható, főleg azért, mert külső fényforrást igényel, kivéve akkor, ha van beépített lámpája.
Nem csak a Kindle jo, egy csomo mas markabol is van e-inkes, olyan 35 ezertol kezdodnek. 20 ezerert csak lcd-sek vannak, azokat nem ajanlanam.
Egyebkent tabletbol van 20-ert is hasznalhato, de e-ink kijelzon jobb olvasni, szoval egyertelmuen e-ink kijelzos e-book.
utolsó válaszolónak: Te nagyon okosnak érzed magad a tabletek terén,csak egy a bibi ,hogy qrvára nem értesz hozzájuk. Mi az ,hogy egy androidos tablet 40rongynál kezdődik? Elmondom neked ,hogy 15ért is lehet ÚJAT kapni ami androidos ,wifi-s.am meg az a másik fas
*ság ,hogy valaki dobjon ki 180ezret mert ,hogy Apple simán lehet kapni újonan egy 80-100 ezres táblagépet ami ugyan annyit tud mint az AppleTab . Igaz az apple nagy szám de csak mert Stewe Jobs találta ki dobjakki 180ezret egy tabletre ?! Persze ha kőgazdagvagy simán vehetsz applet.... Pont tegnap volt a kezembe egy apple tablet kipróbáltam télleg elég fasza meg minden de nem hiszem ,hogy ésszerű dolog 180rugót kidobni egy apple tabletre ,meg írtad ,hogy : " 100nál kezdődik egy jó tablet" mit értessz jónak? hidd el 60-80 ért is lehet venni tabletet de hamár valakinek van 180 ezre tabletre (akkormár gondolom hozzá dobni egy 50est nem nagy dolog) szval jobban megéri ink egy jó laptop újonan, vagy egy középkategóriás (bocsi ,h elkanyarodtam,és a helyesírásért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!