Mi baja a gépemnek? Talán alaplap?
odáig eljut hogy kiirja az adatokat ám nem bootol hanem 3at sípol,vagyis úgy van hogy bekapcsoláskor,bootoláskor,de most úgy van hogy bekapcsoláskor, utána 2t egymás után,majd még1et de gondolom az a szokásos amit bootoláskor szokott,billenytyűre nem reagál biosba se enged be,csak kattog akármilyen gombot nyomok,mi lehet a baj?
hiba akkor keletkezett mikor kicseréltem a procin azt a részt amihez rögzül a hűtőborda,de mint a hímestojással úgy bántam az alaplappal,nem értem mi lehet a baj.
ha 4et csipog akkor alaplap hibás.
ha 3 akkor memoria probléma, nézzd meg egyesével hátha csak 1ik a rossz.
és ellenőrizd a vgat is h a helyén van, bár akkor folyamatosan sípolna.
"2 rövid sípszó : paritáshiba
Tipikusan a memória hibájára utal, ritkábban az alaplap is lehet hibás. "
:SSS akkor ezt elcsesztem úgy néz ki,pedig komolyan annyira vigyáztam rá,van 4 ramom mind a 4et végig probáltam külön helyekbe és semmi változás.Mindjárt írom mit ír ki
CMOS setting wrong vagy CMOS battery low
CMOS memory size wrong
PRESS F1 to run setup
PRESS F2 to load default values and continue
és ugye a bill se működik úgyhogy nem tudom megnyomni
ok.
cmos reset kell remélhetőleg megoldja a problémát.
az alaplapi elem kivétele. Ehhez áramtalanítsuk a számítógépet (húzzuk ki a konnektorból, majd nyomjuk meg a power gombot), aztán óvatosan vegyük ki a gombelemet az alaplapból. Várjunk egy percet, aztán minden mehet vissza a helyére.
aztán go be a biosba és állíts be mindent amit kell, idő, booot, vinyo.... remélem jó lesz.
köszi a segítséget de megvan a hiba, én csesztem el.
Mikor szereltem ki az alaplapot nem vettem észre de egy körömhegy méretű diódát levertem véletlenül a csavarhúzóval ami a billentyűzethez tartozik,semmi gond nem volt csak annyi hogy a bill nem ment úgy ahogy kell ez miatt,most egy másik ugyan ilyen alaplapról átcineztük ezt a kis cuccot azóta hibátlanul megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!