Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha újítanom kell a gépem...

Ha újítanom kell a gépem akkor mit kell cserélnem ezen a konfiguráción? (többi lent)

Figyelt kérdés

Alaplap: Gigabyte GA-EP43-DS3

Videókártya: ATI Radeon HD 3850

Processzor: Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5 GHz

Memória: 2 GB DDR2

A gépet nem én raktam össze, akkoriban a pénzemből a lehető legjobbat szerettemm volna. A következő években mit kéne cserélnem, hogy a játékok (főként csak FIFA) szépen fussanak? Alaplapot nem szívesen mert akkor mindent. De ha muszáj lesz akkor azt is. Most memóriabővítés lesz 4 gigára.

2011. júl. 20. 23:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha az enyém lenne én biztos nem nyúlnék hozzá mert ez a konfig nem a leggyengébb de nem is a legerősebb. Ha memóriát 4re tolod az rendben de ha igazán acélosat akarsz akkor proci és videókártya csere az ami neked kell. De ezen is szépen kéne futnia a FIFA-nak szerintem nem tudom milyen a gépigénye de ennek elégnek kéne lennie.
2011. júl. 20. 23:28
 2/9 A kérdező kommentje:

A FIFA most is szépen fut :) Csak akkor akadozik minimálisan ha a háttérben megy zene, net, torrent, stb...

A memóriabővítés biztos. Azzal csak annyi a bökkenő, hogy mivel nem én raktam össze a gépet ezért nem tudom, hogy most milyen órajelűek a RAM-ok. Az újaknak ugyanolyanoknak kell lenniük, mint a mostaniaknak?

És ezt az alaplapot meddig "húzhatom"? Tehát erre az alaplapra melyik a legjobb proci és VGA?

2011. júl. 20. 23:38
 3/9 anonim ***** válasza:

A ram órajelét megtudod nézni Everest-el ez egy program töltsd le, és igen legyenek egyformák a ramok órajel szerint márka nem számít.

prociból ez a legkomolyabb amit tudsz venni bele(lga775 foglalat)

Intel Core 2 Quad Q9550S 2.83GHz LGA775 Processzor 86 875 Ft

Videokártya az csak rajtad múlik rengeteg a választék akár fél milliót is költhetsz rá. nézz szét itt: [link] arra figyelj hogy a proci LGA775 folalatú legyen a videokártya pedig PCI-EXPRESS

2011. júl. 20. 23:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Árukeresőn megtaláltam az alaplapom és oda ez van írva: FSB ( Front Side Bus ): 1600/1333/1066/800 MHz. Ez a memória órajelét jelenti? Hogy ilyet lehet beletenni? Mert ez az Everest azt írja, hogy a memória 400 MHz-es.
2011. júl. 21. 00:22
 5/9 anonim ***** válasza:

ha fejleszteni szeretnél, akkor mindenképpen válts új foglalatra, és ddr3-ra.

ott az 1155-ös foglalat, az i5-2300-as proci hozza a felső kategóriás i7-920-as szintjét sok helyen, és nagyon olcsó, egy alaplap alá pedig 12-15ezer forint, ddr3as ramból pedig 2x2gb is 10alatt már megáll..

2011. júl. 21. 00:27
 6/9 anonim ***** válasza:
A ramod lehet 400Mhz-es. Ha ezeket a ramokat meg akarod tartani akkor az újak is 400-asok legyenek mert hiába tennél bele 800ast az se futna 400nál gyorsabban csak ha mind 800 vagy nagyobb lenne. Az FSB pedig az a sebesség amivel a processzor kommunikál pl.: a memóriákkal tehát ha nagyobb órajelű ramot teszel be akkor ez gyorsabb lesz ált 800asokat látok legtöbbet ddr2-es ramból.
2011. júl. 21. 00:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Ennyi zagyvaságot :DDD

Ebből a konfigból elég jót kilehet hozni még, én azzal kezdeném hogy a videókártyát, procit, ramokat eladnám.

CPU-nak valami olyat amivel alapfeszen könnyen elérhető a 400-as FSB, tehát E7200.

Videókártyának egy HD5770-t vennék, ramoknak pedig valami alacsony időzítésű 2x2GB DDR2-800-ast, hogy szinkronban menjen a rendszerbusszal.

Q9550-et felesleges venni, mert túl drága a teljesítményéhez képest.

Ha újat szeretnél akkor egy picit többet rákell költened, de itt egy lista ami úgy nagyon megéri.

Asus P8H61

Core i3 2100 vagy i5 2300

Radeon HD5770

DDR3 2x2GB

(a ramnál ha 400-at ír ki DDR2 esetében 800Mhz-es effektív órajelen megy, ajánlom olvasgatni ezt: [link] )

2011. júl. 21. 02:09
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Most egyelőre nem akarok semmi komolyabb dolgot cserélni csak a RAM-okat. Azokkal akkor az legyen, hogy kiveszem ezt a két egygigásat és veszek bele két kétgigásat? És így akkor azok milyen órajelűek legyenek? Egyáltalán van értelme duplázni a memóriát?

Mint mondtam szinte játékoknál csak FIFA szokott menni, néha Sims 3. Ezeken kívül, ami igénybe veszi a gépet az a Photoshop és más Adobe cuccok, amiket néha használok.

2011. júl. 21. 12:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát én bőven elférek a kétgiga ramomon úgy hogy ki van kapcsolva a windóz lapozófájl. Azt te tudod mennyire használja ki, de szerintem felesleges venni, mert drága, és nem fogod tudni annyiért eladni mint most amennyiért veszed.

Ha rám hallgatsz egyenlőre hagyod a fenébe a fejlesztést, majd ha lesz mondjuk egy 3-40ezred rákölteni, akkor add el az egészet és vegyél egy i5-ös konfigot, addigra lemegy az ára azoknak.

2011. júl. 21. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!