Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A speaker nem sípol, mi lehet...

A speaker nem sípol, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Üdv.

Adott egy Asus P4PE-X TE alaplap. Amikor bekapcsolnám a speaker nem ad hangot, nincs kép a monitoron, a winchestert pörgeti rendesen és a processzor hűtő is forog alapjáraton. BIOS a felírat szerint Phoenix, de úgy tudom, hogy frissítve lett és már az új Phoenix-Award "hibrid" BIOS-t kapta meg. Így az, hogy a speaker nem sípol azt jelentheti, hogy a tápegység nem működik vagy helytelenül van csatlakoztatva. De az viszont működik, mert másik alaplapon teszteltem. A kérdés adott, mi akkor a hiba, ha speaker nem szól és nem az a gond amit az jelentene?

2011. júl. 17. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi a régi gép összebuherálásánál futottonk ilyesmi dologba, gép áramot kap, nem sípol, ventillátor pörög, kép nincs.

Azt hiszem úgy oldottuk meg, hogy reset-etük az alaplapi biost (azt hogy hogy csináltuk, jó kérdés már)

Esetleg ami bevált még mikor rossz órajelet állítottunk a procinak és ugyanígy se kép se hang, és gépet úgy indítottuk hogy billenyűzeten F-et lenyomva tart, és bekapcs gomb (öcsém ovasta ezt a tippet valahol, nekünk bejött), ekkor behozta a biost, és onnantól már lehet állítni ha kell.

2011. júl. 17. 13:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, majd kipróbálom ezt is. A BIOS-t alaphelyzetbe állítottam (elemet ki, 1 perc várakozás, elem vissza)

De úgy sem jött be semmi, végignéztem a nyomtatott áramköröket vagy 3 óra alatt, hogy valamelyik nem sérült-e meg, de semmi.

Olvastam valamit, hogy az 5V-os rész sérült ilyenkor állítólag, de semmit nem találtam.

2011. júl. 17. 13:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Végül mi lett a megoldás?

Én is hasonló helyzetben vagyok... :/

2014. márc. 22. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!