A speaker nem sípol, mi lehet a gond?
Üdv.
Adott egy Asus P4PE-X TE alaplap. Amikor bekapcsolnám a speaker nem ad hangot, nincs kép a monitoron, a winchestert pörgeti rendesen és a processzor hűtő is forog alapjáraton. BIOS a felírat szerint Phoenix, de úgy tudom, hogy frissítve lett és már az új Phoenix-Award "hibrid" BIOS-t kapta meg. Így az, hogy a speaker nem sípol azt jelentheti, hogy a tápegység nem működik vagy helytelenül van csatlakoztatva. De az viszont működik, mert másik alaplapon teszteltem. A kérdés adott, mi akkor a hiba, ha speaker nem szól és nem az a gond amit az jelentene?
Mi a régi gép összebuherálásánál futottonk ilyesmi dologba, gép áramot kap, nem sípol, ventillátor pörög, kép nincs.
Azt hiszem úgy oldottuk meg, hogy reset-etük az alaplapi biost (azt hogy hogy csináltuk, jó kérdés már)
Esetleg ami bevált még mikor rossz órajelet állítottunk a procinak és ugyanígy se kép se hang, és gépet úgy indítottuk hogy billenyűzeten F-et lenyomva tart, és bekapcs gomb (öcsém ovasta ezt a tippet valahol, nekünk bejött), ekkor behozta a biost, és onnantól már lehet állítni ha kell.
Köszi, majd kipróbálom ezt is. A BIOS-t alaphelyzetbe állítottam (elemet ki, 1 perc várakozás, elem vissza)
De úgy sem jött be semmi, végignéztem a nyomtatott áramköröket vagy 3 óra alatt, hogy valamelyik nem sérült-e meg, de semmi.
Olvastam valamit, hogy az 5V-os rész sérült ilyenkor állítólag, de semmit nem találtam.
Kedves kérdező!
Végül mi lett a megoldás?
Én is hasonló helyzetben vagyok... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!