Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A merevlemezt így tároljam?

A merevlemezt így tároljam?

Figyelt kérdés

Adatokat szeretnék tárolni merevlemezen úgy, hogy nem a gépben van használatban hanem elcsomagolom majd beteszem a szekrény mélyére, és ha kell 10 év múlva előveszem; magyarán archiválni akarok.

Mibe érdemes becsomagolni? Papír? ruha?

Ja és így ugye nem megy tönkre soha a hdd és az adatok sem peregnek le róla??

2011. júl. 17. 00:07
 1/7 anonim ***** válasza:
10 év múlva szerintem gépet sem fogsz találni a merevlemezhez...
2011. júl. 17. 00:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Elektro-statikus zacskóban érdemes tárolni! Igaza van az előző hozzászólónak!
2011. júl. 17. 00:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy mikroelektronikai szerkezet az állásban is üzemképtelenné válik egy idő után oxidáció, anyagfáradás anyag kristályszerkezet változás.
2011. júl. 17. 00:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

10 évet biztosan kibírna egy winyó a szekrény alján, mert sok embernek úgy is kibirta ezt az időt, hogy alatta végig használta.

de 20-at sztem már nem bírna ki.

Mindenesetre sztem jobb ha 5 évente átmásolod az adatokat egy új/modern hordozóra.

2011. júl. 17. 00:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Még valami: vannak cégek, amiknek nem 10, hanem 100 évig kell tárolni bizonyos adatokat, jogi okok miatt. Pl: nyugdíj adatok, stb.

Itt egy érdekes cikk arról, hogy milyen lehetőségek vannak:

[link]

2011. júl. 17. 00:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Archiválásra nem jó a merevlemez, ha nincs elindítva 1-2 év után leragadnak a fejek.
2011. júl. 17. 14:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, szal akkor ez nem tökéletes. Jó de akkor mi a legjobb archiválás?? Mert azt mondták nekem, h a dvd, blu-ray még 10 évet sem bír ki. Mondjuk azt tom, h a legbiztosabb módszer a streamer avval viszont az a baj, h 300 gb-os kerül 200 ezerbe! Ettől vmi olcsóbbat szeretnék.
2011. júl. 17. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!