RAM és RAM között mi a különbség?
Figyelt kérdés
Üdv. Néztem webshopokat és láttam milyen árkülönbségek vannak a 2X4gigás DDR3as 1600mhz-s RAMok közt. Érdeklődnék, hogy miért éri meg egy 25ezres ram inkább a vásárlást mint egy 16ezres? Azon kívül, hogy picit jobb a hűtése és kevesebb áramot igényel, így tovább bírja és nem melegszik túl, miért jó? Ti 2X4gigás RAM vásárlásához, milyen árban keresnétek? JÓ a 16ezres is vagy inkább 20ezer körül? Köszönöm a válaszokat előre is2011. júl. 16. 18:58
1/6 anonim válasza:
Én az olcsókat nézném meg. :) Persze mellé még meglesném az időzítésüket is, és az alapján választanák.
Teljesítményben a különbség nem túl lényeges, és még az olcsóbbakra is több mint 3 év garancia van, de van amelyikre korlátlan... Szóval azok sem rosszul megcsináltak.
2/6 anonim válasza:
Külömbségm hogy idözitése kisebb, sokkal tuning barátabbak a modulok, és persze márka függö.
3/6 Panda Péter válasza:
egy átlagfelhasználónak tökéletes a legolcsóbb ram is, max ilyen dolgok miatt lehet érdemes drágább ramot venni, mint pl garanciaidő, hűtés megléte stb.
a komoly tuningos ramoknak csak akkor van értelme ha valaki rekorddöntögetésre készül vagy olyan alkalmazásokat futtat, aminek nagyon fontos a mem-sávszél (bár ilyen esetben is elég egy közepesen drága kit).
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egy tuningolt 2600k-hoz egy CM Centurion 5 II házban, amiben lenne 1 elöl 2 oldalt 1 felül és 1 ventilátor hátul megfelelne egy olcsobb RAM is? Például egy ilyen: [link] ?
2011. júl. 16. 19:10
5/6 Panda Péter válasza:
persze, nem kell jobb. amire figyelj, hogy minnél kisebb feszen viszi a gyári órajeleket, annál jobb (core i-nél erre figyelni kell).
6/6 A kérdező kommentje:
erre hogy tudok figyelni? le kell korlátozni? Úgy tudom 1.65 körül mozog ez megfelelő?
2011. júl. 16. 19:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!