Melyik konfig a jobb?
Gigabyte GA-H61M-S2V-B3
Intel I3-2100 Core 3.1Mhz 3MB LGA1155
Kingmax DDR3 1333mhz 4gb
Gigabyte Ati Radeon HD5670 1Gb OC GDDR-5
WD 500GB 7200rpm 32mb SATAII
vagy?
Gigabyte GA-M68MT-D3
AMD Phenom II X4 955 AM3 Box Black edition
Kingmax DDR3 1333mhz 4gb
Az Intel I3-2100 Core 3.1Mhz erősebb, és kevesebbet fogyaszt, mint az AMD Phenom II X4 955.
Ezzel jobban jársz.
Gigabyte GA-H61M-S2V-B3
Intel I3-2100 Core 3.1Mhz 3MB LGA1155
Kingmax DDR3 1333mhz 4gb
"Az Intel megbízhatóbb, ez tény. Az AMD-t informatikus ismerősünk szidta nagyon...ugyanis elmondása szerint állandóan javítani kell ezeket az új AMD-ket, annyira labilisak."
Nagyon nagy Inteles szemüvege lehet annak az ismerősnek...ekkora hülyeséget már régen hallottam. Attól még, hogy rendszergazda vagy esetleg programozó még nem biztos, hogy képben van mindennel, ami a számítástechnikához tartozik. Egyébként ez a beidegződés kb '96-98'-ból maradt meg a legtöbb informatikusnak...az Athlonok óta (1999) nem lehet panasz a gyártóra....ha meg gagyi alaplapra építkezett valaki az ne számítson jóra...a procinak nem hiszem, hogy baja lenne és még javítani sem lehet ugyebár (akkor mit kell javítani állandóan?)...Én is sokat szívtam anno egy 500MHz-es Celeronnal mert iszonyat gagyi alaplappal adták a gépet...annyira rossz/problémás gépem még sosem volt..felüdülés volt 2002-ben AMD-re váltani és azóta is azt használok magam körül és semmi stabilitás probléma, még a jó 9 éves Athlon/duron rendszerek is futnak pár ismerősnél gond nélkül...
Tényleg jó kis proci ettől függetlenül az i3 2100:
A Phenom II X4 csak akkor veri, ha ki tudja használni a több magját, így átlagosan kb azonos teljesítményt nyújtanak, de a Phenom II jóval többet fogyaszt... ezt megvenni csakis AM3+ kompatibilis deszkával érdemes, ha mégis ez mellett döntesz! Az i3 is nagyon jó választás...egy modern/fejlett proci, kis fogyasztással és a legtöbb ember számára elegendő krafttal minden területen! Én mondjuk már a Phenom II X4 procimat nem cserélném i3-ra, de azért szimpatikus képességű proci, ajánlott vétel.
a számból vette ki az első bekezdését 4:00....
nem is tudnék mit hozzáfűzni...az amd jobb és pont...
ráadásul könnyebben kiigazodsz a csatlakozásokon is mint az intelnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!