Hogy lehete ebből tényleg 5.1?
a házimozimra akarom rákötni a gépemet, de csak sztereóban szól mindnegyik hangszóró. ha 5.1 re állítóm csak a jobb és bal szól, a többinem, milyen programmal tudom megoldani hogy szóljon mindegyik?
pirosfekete kábellel van bedugva a házimoziba, és jack átalakítóval pedig a gépbe
A gép analóg sztereó kimenetét erőlteted, naná hogy ebből soha az életben nem lesz 5.1...
venned kell egy USB "hangkártyát", 5.1 képességgel.
Attól függ, hogy a hangkártyád képes-e rá. Az én gépemben integrált (alaplapba épített) hangkártya van, tehát nem profi cucc, mégis van rajta 7.1 kimenet. (hogy működik-e, és tényleg 7.1-e, azt nem tudom, mert sima stereo erősítőm van). Úgy néz ki a kimenet, hogy van 4 jack aljzat:
első 2 hangszóró
középső 2
hátsó 2
center+mélynyomó
Nézd meg alaposan a hangkártyád leírását, vagy keress rá, hogy tud-e 5.1-et. Ha nem, akkor venned kell hangkártyát. Van hagyományos alaplapba dugós kártya és van USB-s is.
na szóval az van,hogy a legtöbb hangtárcsa,amint van digi kimenet az úgymond átengedi a digitális jelet, vagyis ez azt jelenti,hogy egy film esetében,ha van 5.1 hang akkor ott tuti jó lesz. Ha zenét akarsz , akkor ugyebár az csak 2.0 ezért vagy szoftverrel vagy az erősítővel kell felkevertetni..
Ha az a gondod,hogy a játékok nem szólnak 5.1 alatt,az azért van mert a hangkártyád nem dolby digital live, vagyis az analóg térhangzást nem alakítják át 5.1 digitálissá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!