Meghalt a laptopban a ventilátor vagy mitől forró ennyire?
van egy 3,5 éves toshiba satellite l40-es laptopom. 2x szét volt kapva, mert megeszi (általában) minden laptop a bort, hajat, morzsákat, szal ami kicsi és bemegy a réseken. onnan tudtuk eddig, hogy tisztításra szorult hogy "bőgött" a venti rendesen, fűtött volna, csak a kosztól nehezére esett. nost most nem hogy nem fújja a meleget, de abszolút nem lehet ventilátor búgást, hangot, de még az sincs, hogy fújná ki a levegőt... úgy 1-2 hónapja vettem észre, hogy rohadt forró a billentyűzet (alatt).
letöltöttem egy fans mérőt, hogy pörög, hány fokos a cpu magonként stb. hát a ventit nem látta és a proci alap állapotban mondjuk megnyitok egy böngészőt felmegy 68-70 fokra. ennyinek akkor kell lenni, ha játszik az ember.
régebben max langyos volt, de akkor úgy hogy reggeltől estig ment a dög melegben.
aki szétszedte régen neki mondtam mi a helyzet. azt mondta lehet elfelejtette visszadugni a ventit, vagy szétment és ezért nem érzékeli...
szerintetek mi lehet a baj? eddig nem volt semmi baj.
a másik, hogy a csavaroknál az alján csíp.. átfolyik az áram a csavarokba? ...
A venti:
Szedesd/szedd szét, és indítsd el úgy a gépet, hogy a ventilátor látható. Indulásnál mindenképp pörögni fog.
Persze csak ha nem halt be teljesen...
A csavar:
Lehet hogy rossz helyre tettek vissza rossz csavart. Feszmérővel kiderítheted, de szerintem egyértelmű ezek alapján, hogy kap áramot. (Lehet emiatt nem megy a venti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!