Memória/RAM bővítést érdemes csináltatni a laptopomon?
Sziasztok!
Van egy azt hiszem, pont ilyen HP Compaq 550-es laptopon: [link]
A közeljövőben tervezem beadni szervizbe, még garanciás.
Annyira sajnos nem értek hozzá, de gondoltam rá, hogy hátha érdemes bővíteni a memóriáján. Mit gondoltok?
Illetve, az 1GB helyett csak 0,99 GB RAM-ot ír ki tulajdonságoknál.
Köszönöm előre is a válaszokat:)
Ha Windows Vista/7 rendszereket használsz (vagy szeretnél a közeljövőbe), akkor mindenképp érdemes legalább 2 GB -ra bővíteni. De persze akkor sem árt, ha XP-t használsz.
Valószínűleg azért ír ki csak 0.99 GB RAM -ot, mert az többit a videokártya használja..
Mindenképpen bővíttesd, 2-3 Gb-ra, vagy amekkorára lehet.
Leveszi a terhet a prociról. Hogy kevesebbet ír ki, az azért van mert a videokártyának automatikusan leveszi a gép.
De, lehet, hogy a biosban be tudod állítani, hogy mekkora legyen a maximális méret.
Szépjóestét
Hát az attól függ hogy mire szeretnéd használni a laptopot, milyen programok vannak amik igénylik a memóriát, illetve milyen operációs rendszer van/lesz rajta, és hogy te mennyire vagy megelégedve a teljesítményével.
Játékokon, komolyabb programokon nem segítene úgysem a memória, meg gondolom nem is arra használod ezt a gépet.
Oprendszernek ha XP-van akkor végülis az sem használja annyira a memóriát, sem egy Ubuntu (mindkettő 3-400Mb körül eszik).
Windows 7 mellé már kell 2 gb ram, mert 6-800Mb-t fogyaszt+a mai böngészők el tudnak szabadulni. Ez a rendszer viszont igényelne talán egy kicsit jobb videókártyát meg processzort, de alap dolgokra azért elketyegne és biztonságosabb egy XP-nél.
Amik még szóba jöhetnek azok a böngészők, esetenként bizony bezabálnak 5-800Mb-ot is (memóriában tárolja a bezért dolgokat is hogy gyorsan visszatölthető legyen stb), illetve hogy a videókari mennyit vehet le ebből az 1Gb-ból.
Összességében nézd meg hogy neked mennyire eszi a memóriát alapjáraton, illetve akkor ha épp a dolgod végzed rajta (feladatkezelő), és ha teljesen megtellik (90-100%) akkor el lehet gondolkozni +1Gb memórián (főleg hogy a videókari is arról veszi le a maga részét)...rosszabb semmiképp nem lesz tőle, és némi teljesítményt is tud javítani a dolog.
Köszönöm szépen:)
És ettől gyorsabb lesz, vagy mi fog változni?:)
Egyébként az az SSD az micsoda? Bocs, totál hülye vagyok ilyenekhez:)
Köszönöm az utolsót is, csak akkor még nem láttam:)
Ahogy néztem, nem egy olyan nagy, eget verő összegekbe kerülnek ezek a plusz memóriák, úgyhogy, ha lehet (és eddig nem írtátok, hogy alkalmatlan lenne erre a gép), akkor bővíttetek majd:)
Kedves 68%, a 3-400Mb-t az oprendszerhez soroltam, a böngészők fogyasztását külön kiírtam :)
Ehhez képest tényeg nem fogyaszt sokat a win7-sem (nekem xp 500-at evett sp3 után 1-2 alap programmal, win 7 meg 700körül) viszont tényleg jobban érzi magát azon a 2Gb memórián
A cikkben tényleg elrettentő árra mondja az ssd-ket, tény hogy drágábbak is, viszont elmondja előnyeit-hátrányait kezdő user által is érthetően sztem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!