Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Memória/RAM bővítést érdemes...

Memória/RAM bővítést érdemes csináltatni a laptopomon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy azt hiszem, pont ilyen HP Compaq 550-es laptopon: [link]

A közeljövőben tervezem beadni szervizbe, még garanciás.

Annyira sajnos nem értek hozzá, de gondoltam rá, hogy hátha érdemes bővíteni a memóriáján. Mit gondoltok?

Illetve, az 1GB helyett csak 0,99 GB RAM-ot ír ki tulajdonságoknál.

Köszönöm előre is a válaszokat:)

2011. júl. 10. 22:44
1 2
 1/12 P.O.C. ***** válasza:

Ha Windows Vista/7 rendszereket használsz (vagy szeretnél a közeljövőbe), akkor mindenképp érdemes legalább 2 GB -ra bővíteni. De persze akkor sem árt, ha XP-t használsz.

Valószínűleg azért ír ki csak 0.99 GB RAM -ot, mert az többit a videokártya használja..

2011. júl. 10. 23:02
 2/12 Panda Péter ***** válasza:
a memóriabővítés jó lépés lehet, de igazán gyorssá úgy tudod tenni, hogy veszel bele egy SSD-t.
2011. júl. 10. 23:05
 3/12 anonim ***** válasza:

Mindenképpen bővíttesd, 2-3 Gb-ra, vagy amekkorára lehet.

Leveszi a terhet a prociról. Hogy kevesebbet ír ki, az azért van mert a videokártyának automatikusan leveszi a gép.

De, lehet, hogy a biosban be tudod állítani, hogy mekkora legyen a maximális méret.

2011. júl. 10. 23:06
 4/12 anonim ***** válasza:

Szépjóestét

Hát az attól függ hogy mire szeretnéd használni a laptopot, milyen programok vannak amik igénylik a memóriát, illetve milyen operációs rendszer van/lesz rajta, és hogy te mennyire vagy megelégedve a teljesítményével.

Játékokon, komolyabb programokon nem segítene úgysem a memória, meg gondolom nem is arra használod ezt a gépet.

Oprendszernek ha XP-van akkor végülis az sem használja annyira a memóriát, sem egy Ubuntu (mindkettő 3-400Mb körül eszik).

Windows 7 mellé már kell 2 gb ram, mert 6-800Mb-t fogyaszt+a mai böngészők el tudnak szabadulni. Ez a rendszer viszont igényelne talán egy kicsit jobb videókártyát meg processzort, de alap dolgokra azért elketyegne és biztonságosabb egy XP-nél.

Amik még szóba jöhetnek azok a böngészők, esetenként bizony bezabálnak 5-800Mb-ot is (memóriában tárolja a bezért dolgokat is hogy gyorsan visszatölthető legyen stb), illetve hogy a videókari mennyit vehet le ebből az 1Gb-ból.

Összességében nézd meg hogy neked mennyire eszi a memóriát alapjáraton, illetve akkor ha épp a dolgod végzed rajta (feladatkezelő), és ha teljesen megtellik (90-100%) akkor el lehet gondolkozni +1Gb memórián (főleg hogy a videókari is arról veszi le a maga részét)...rosszabb semmiképp nem lesz tőle, és némi teljesítményt is tud javítani a dolog.

2011. júl. 10. 23:09
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen:)

És ettől gyorsabb lesz, vagy mi fog változni?:)

Egyébként az az SSD az micsoda? Bocs, totál hülye vagyok ilyenekhez:)

2011. júl. 10. 23:10
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsót is, csak akkor még nem láttam:)

Ahogy néztem, nem egy olyan nagy, eget verő összegekbe kerülnek ezek a plusz memóriák, úgyhogy, ha lehet (és eddig nem írtátok, hogy alkalmatlan lenne erre a gép), akkor bővíttetek majd:)

2011. júl. 10. 23:12
 7/12 anonim ***** válasza:

előző vagyok, itt van egy jó cikk is, ebben megtudhatod mire is jó az ssd :)

[link]

2011. júl. 10. 23:29
 8/12 Panda Péter ***** válasza:
ez a cikk nagyon rossz, mivel az ssd-t rossz szemszögből közelíti meg. úgy tekint rá, mint adathordozóra, amiből ugye nagy méretűt érdemes használni, a nagy (64GB-nál nagyobb) tárhelyű egységek tényleg piszok drágák. viszont egy átlag diák netezős/officeozos laptopjába nem kell 32GB-nál nagyobb, egy komolyabb alkalmazásokat futtató gépbe pedig 64GB elég. igaz, így a zenék, filmek stb tárolásához külső meghajtó kell, de a sebességbeli különbség bőven megéri ezt a kis kellemetlenséget. 64GB-os SSD-t pedig 20k körül lehet kapni, nem olyan vészes az.
2011. júl. 10. 23:39
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyik valaszolo irta, hogy XP meg Ubuntu 300-400 Mb-bol megall. Ja persze, de csak akkor ha nem csinalsz vele semmit, meg bongeszot sem nyitsz. A gyakorlatban 512 mega rammal is hatalmas swapelesbe lehet kerulni. Viszont a Windows 7 meg nem eszi ennek a sokszorosat, 1 giga ram es win7 kevesebbszer swapel, mint 512 mega ram es XP. Jo videokartya meg nem kell win7-hez, csak az Aero felulethez kell valamilyen minimum, de nem kell feltetlenul Aeroval hasznalni a Windows 7-et. Procibol sem kell eros.
2011. júl. 10. 23:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves 68%, a 3-400Mb-t az oprendszerhez soroltam, a böngészők fogyasztását külön kiírtam :)

Ehhez képest tényeg nem fogyaszt sokat a win7-sem (nekem xp 500-at evett sp3 után 1-2 alap programmal, win 7 meg 700körül) viszont tényleg jobban érzi magát azon a 2Gb memórián

A cikkben tényleg elrettentő árra mondja az ssd-ket, tény hogy drágábbak is, viszont elmondja előnyeit-hátrányait kezdő user által is érthetően sztem :)

2011. júl. 10. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!