Notebook, vagy asztali PC? Melyiket válasszam?
Most itt a lehetőség, mert a mostani PC-m elromlott. Vegyek egy notebookot 150 000 forintért, vagy állítsak össze egy asztali PC-t ebből a pénzből?
Amit szeretnék vele csinálni:
Counter Strike Source
Audiosurf
Left 4 Dead 1, 2 (3 is majd ha lesz)
Szövegszerkesztés
Internetezés
2 év múlva érettségizek, a notebook mellett az szól, hogy ha középsuliból kikerülök, akkor ígyis-úgyis kell majd egy notebookot venni, akkor miért ne vegyem meg már most, ha itt az alkalom.
Csak valahogy farral állok az egészhez, a notebookot könnyen lophatónak, instabilnak tartom.
Vélemények?
Üdv! Szerintem ne vegyél notebookot mert könnyebben elromlanak mind a PC-k és szerintem ha most megveszed a notebookot akkora már tönkre is megy mire mész főiskolára
+ ha volt pc-d akkor monitorod is van meg ilyesmi tehát vagy 150ezered egy számítógépre ami nagyon jó mert annyiból ATOM gépet lehet kihozni és ezúton is javasolnám az AMD-s palettát :D
üdv
Ez mondjuk mindig szubjektív dolog hogy melyik a jobb, bár ha úgy nézzük 150-ből ha felhasználod a régi monitorod korrekt gépet dobhatsz össze, notebookból is 150ért már megfelelőek lennének, csak a fene se tudja hogy egy új laptop meddig fogja bírni, van ami 1 évig van ami 3-4ig utána meg kb úgyis cseréled mert kell egy jobb, ha fősulira/egyetemre mész, viheted az asztali gépet is magaddal, az valszeg szívósabb meg olcsóbb cserélni ha vmi tönkre megy(már amikor) a laptopoknál a videókari meg a garancia felől kell érdeklődni, sztem azok a legfontosabbak, pl egy dell-re 3év a gari és akkor suli után 1 évig javítják még, ha lehet garancia kiterjesztés azt is megéri az +1 vagy +2 év, összességében amíg nem utazgatsz vele, felesleges a laptop, 2 év múlva meg valószínűleg még jobb gépek lesznek még olcsóbban, esetleg még megoldás ha most veszel valami olcsóbb gépet, hogy többet spórolj, és 2 évig gyűjtesz egy újra
Köszönöm a válaszokat, fontolóra veszem.
A monitort nem gondoltam eladni, ez egy elég jó monitor (SyncMaster 223BW); azon kívül van 150 000 forintom. Igazából úgy terveztem, hogy itt az asztalon lévő dolgokat megtartom, és a notebookhoz csatlakoztatom majd az itteni egeret, billentyűzetet, monitort. Meg ugye a tápját. Ha meg úgy játszok, akkor nem megy tönkre a monitor, és az akku, nem?
Az egyetlen ok, amiért a notebookra hajtok, hogy feleslegesnek tartok most összeállítani egy rendszert teszem azt 100 000 forintból, ha utána ígyis-úgyis notebookot veszek, ami 150 000 forint, két évre meg felesleges számítógépet állandósítani 100 000 forintért. Nincs igazam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!