Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor probléma?

Processzor probléma?

Figyelt kérdés
AMD Phenom X4 9950 processzorom van és az a bajom vele , hogy a magoknak csak 1305MHz az órajele , amikor mindegyiknek 2600-nak kellene lennie.Emiatt nagyon lassú a gép.Egy játékot sem bírok feltelepíteni mert órákig csinálná.Biosban már megpróbáltam feljebb venni a frekvenciát de akkor meg nem indult el a gép(gondolom az áramellátás)Egyszerűen nem értem mi lehet a baja.
2011. júl. 7. 16:15
 1/9 A kérdező kommentje:
itt egy kép amit csináltam : [link]
2011. júl. 7. 16:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Alacsony terhelésnél visszaveszi a sebességet, ez normális. Játék telepítése nem igényel akkora teljesítményt.

De tesztelheted, ha futtatsz valami CPU-t megdolgoztató programot, pl. Prime 95

2011. júl. 7. 16:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Úgy véletlenül nincs bekapcsolva az energiamanagement? Mert az teljesen természetes, hogy ha nincs terhelés, akkor leveszi az órajelet. Indíts el egy WinRAR tömörítést, és nézd meg, hogy közben mit mutat.
2011. júl. 7. 16:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Lépj ki. Indíts el egy programot, ami használja rendesen a processzort. Majd lépj vissza ebbe a programba, ahol az órajeleket nézted.

Mit veszel észre?

(Segíts, hogy rá tudjunk jönni a hiba okára :P)

2011. júl. 7. 16:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Milyen táp van benne?nem lehet hogy alacsony a feszültség?
2011. júl. 7. 16:23
 6/9 A kérdező kommentje:
A játékot megpróbáltam feltenni a 320GB-os winchesterre de elég lassú volt(kb megállt).Utána megpróbáltam feltenni a másikra , ahova rögtön fel is ment.Lehetséges hogy a winchesterrel van a baj ?
2011. júl. 7. 16:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Elég valószínű. De mindenek előtt KIKAPCSOLT állapotban nézd át a Winchester kábeleit.

A proci csak energiatakarékost használ, bár nézd meg, hogy nincs-e bekapcsolva a BIOS-ban a TLB patch. Ha bevan, kapcsold ki.

(Egyébként én egy ugyanilyen szörnyet hajtok :D )

2011. júl. 7. 18:06
 8/9 anonim ***** válasza:
nem kizárt pl töredezettség,tele van szemetelve... de az sem mind1 hogy milyen a vincseszter mert hiába 320 as más az adatkezelése mint 1 jobb márkájú erősebbnek...
2011. júl. 7. 18:09
 9/9 A kérdező kommentje:
mindkettő márkája samsung.most futtattam le egy töredezettségmentesítést,kíváncsi vagyok milyen lesz.
2011. júl. 7. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!