Milyen laptopot vegyek? AMD Athlon 2 vagy intel core i3?
Packard Bell -t, semmiképp ne vegyél!
Amúgy meg jelenleg a mobil processzorok piacán, a Core i3 minden tekintetben veri az Athlon X2 -t.
Hát én egyiket sem ajánlanám a 2 közül, de először is le kellene írnod mire kell, tudnék ajánlani 100 ezerért megbízhatóbb márkából és 2 év garanciával hasonló tudásút.
Először is az i3 370m egy nagyságrenddel gyorsabb processzor, mint a az AMD p340, utóbbi kb. az Intel t3500 szintjén van. És fogyasztásban is jobb az i3, nagy terhelésnél ugyan nincsen nagy különbség, de az Intel procik kis terhelésnél nagyon jól levesznek a teljesítményből, így pl. olvasgatás, webböngészés közben jóval hosszabb az üzemidejük. Amiben persze ez az AMD-s gép jobb, az a grafikus teljesítmény, low-on az 1-2 éves játékokat viszi, pl. GTA4, Starcraft 2.
Viszont ami lényeges, hogy ha Athlon II-es laptopot akarsz, olcsóbban van Dell, ami megbízhatóbb márka, és 3 év garancia van hozzá:
Ha meg i3-ast, akkor itt egy Samsung 2 év garanciával:
De mondom, ez függ attól, mire használnád. Ha böngészés, szövegszerkesztés, vannak 80-85 ezerért 2 magos celeronnal laptopok, totál jók arra, ha játékra, akkor meg nem ártana 200 ezret ráköltened(és mindenképpen Intel procis - Nvidia vagy Ati kártyás legyen!), ha pedig a hosszú akkumulátor idő fontos, akkor Brazos alapú laptopot vegyél.
P.O.C.:
Packard Bell egy ideje az Acer tulajdona, valószínűleg ugyanazt árulja más címkével.
Miért rossz márka a Packard? Én nem hallottam róla rosszat, de megoszthatnád velem az élményedet, mert tudatlan vagyok sajnos ilyen téren :(
Koliba kellene, tehát net, játékok, 3DSMax...Épen ezért filózok, mivel az atinak szerintem jobb a videókártyája, viszont az intel proci gyorsabb. Így hát nem tudok dönteni, hogy melyik legyen.
Jaj, elnéztem a Packard Bell 95 ezer és nem 100-as, hanem az az Acer. De akkor is kb. ugyanennyiért a Dell, amit linkeltem, arra 3 év garancia van. Én sokkal jobb minőségűnek tartom amúgy is a Dellt, de ami lényeges tény az a garancia, 1 éves garanciánál ha 1,5 év múlva elszáll mondjuk az alaplap, akkor kb. 50 ezer a javítása.
Ami a procit-videokártyát illeti, mivel ezen árkategóriájú laptopoknál játék esetén a videokártya a szűk keresztmetszet, ezért valóban jobb megoldás játékra egy Athlon II procis- integrált radeon kártyás laptop, de az a helyzet, hogy ha új játékokat szaggatás nélkül akarsz játszani akár lowon, az kevés. Mondom, van ami elmenne, GTA4-ről pl. vannak Radeon 4200-as videók youtube-on, ahol szaggatás nélkül megy, volt olyan konfig ahol mediumon is. Starcraft 2 is ok rajta. Duke Nukem Forever az Intel videokártyán is ok lowon. De van ami csak szaggatva menne, amik meg még meg fognak jelenni, azokat elfelejtheted. Gondolom mások is mondták, hogy a laptop nem játékra való, de dedikált kártya nélkül még annyira sem.
Viszont nem írtad mennyit szánnál rá. Ha játszani szeretnél, hát 200 ezret nem ártana a laptopra szánni. Ha esetleg tényleg 100 ezret szánnál rá max, és a low grafikával megelégszel, meg hogy 1-2 játék esetleg nem megy, akkor viszont szerintem hanyagold a radeon 4200-at és az Intel GMA-t, inkább vegyél egy Brazos APU-val felszerelt laptopot, ennek a processzorába olyan GPU van integrálva, ami azért pár új játékot elvisz, erősebb mint a 4250, a CPU része mondjuk gyengébb még a p340-nél is, de legalább keveset fogyaszt. Itt egy ilyen gép:
De mondom ez kényszermegoldás. Vagy asztali gép, vagy 200+ ezres laptop. Mondhatnám, hogy várd meg a llano alapú laptopokat, de szerintem azok is jóval 100 ezer fölött lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!