Ha nagy összeg rendelkezésre áll, milyen laptopot vennétek tudományos munkához?
Nem akarok pofátlanul drágát.
És a súlya is szempont.
1 TB sem kell feltétlenül.
én a következő tulajdonságokat keresném egy gépben (kérdés, hogy egyben létezik-e ilyen)
- harman/kardon beépített hangszóró (úgy szól vele a laptopom, mintha rendes külső hangszórót csatlakoztattam volna, hangos, tiszta hang)
- olyan hangerőszabályzó, ami hardveresen szabályozza a hangerőt (tekerenytyűk nagy része is csak szoftveres, így sok program futásakor lefagyáskor nem használ)
- kamera, mikrofon, wifi, blutotth kapcsoló
- matt képernyő (ahogy írtad is - mert nem magamban akarok gyönyörködni)
-fém (alu?) burkolat
- HDMI, és mindenféle be-kimenetek, lehetőleg minél többféle, és 3.0-ás USB is
- nekem bizony hiányzik a numerikus billentyűzet egy nagy lapiból (ott már nincs hülyén összezsúfolva, lehet teljesértékű billentyűzet
- a billentyűk strapabírók legyenek, a por, esőcseppek ne menjenek totál a masinába a billentyűk között
- jó hűtés
- kombinált DVD blue ray, multi ray író akár két vinyó hely is.
- energiatakarékosság (azért a nagyteljesítményű lapikra ez nem nagyon jellemző)
- nagyteljesítményű aksi
plusz szerkó:
dokkoló
túlfeszültségvédelmi hosszabító
Nem tudom, te mire akarod használni, ez a legfontosabb. Suliban felvágni vele, vagy komolyabb céljaid vannak.
Én ha nagy képernyőt akarok, akkor fogom szépen a 15,4"-os kijelzős laptopomat, és rácsatlakoztatom hdmi-n a 32"-os lcd tévémre, oszt' boldog vagyok.
ha hasznos volt, akkor adj egy zöld kezet!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!