Hogy lehet Letiltani valakit a routeremről? Valaki lopja a netemet, de a jelszót nem tudom beállítani. Win 7-esem van.
Nyilván Wi-Fi -ről van szó. Akkor meg a WPA2-PSK/AES kód megadását ajánlom. Egyszerűbb beállítani mint a MAC filtert, és biztonságosabb is.
Ha meg új Wi-Fi klienst akarsz csatlakoztatni, akkor kényelmesebb, mert újfent a router menüjében turkálni, hogy új MAC címet engedélyezz, csak megadod a jelszót a kliensnek, oszt' csá...
Gondolom tudod hogy kell a Webes felületre belépni. Azon belül Wireless Menü --> Access Control:
Enable Wireless Access Conrol (pipa be)
Beírod a Wi-Fi adaptered MAC címét majd Apply gomb.
A Wi-Fi adaptered MAC (fizikai) címét megtudhatod, ha előhívod a parancssor ablakot majd kiadod az ipconfig /all vagy a getmac /v parancsokat.
A comment tetszőleges szöveg lehet, utána az "add" gomb (ezt még kihagytam).
Amúgy van egy egész új firmware a masinához, talán ezzel nem omlana össze a WPA kód beállítás hatására.
Mint mondtam: firmware frissítés. Ha nem jön össze: --> Kuka
Jobb ötletem sajna nincs.
Már 5 k körül lehet megbízható jó Wi-Fi routert venni. Nekem pl. a TP-Link -ekről csak pozitív tapasztalataim vannak bírják a gyűrődést, és nem omlanak össze minden sz*ron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!