Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » LÉtezik olyam, hogy hdmi-usb?

LÉtezik olyam, hogy hdmi-usb?

Figyelt kérdés
A gép tele van szórva usb-vel, a tv-n meg csak egy szabad hdmi van. Nem a tv-t akarom állandó jelleggel használni monitornak, csak időnként használnám, mert a dvd-lejátszóm régi és egy csomó mindent nem játszik le. És nagyon vacak, amikor 6-an ülünk a kis monitor előtt.
2011. jún. 27. 15:54
 1/7 Marczi ***** válasza:
Igen, egyértelműen létezik - csak ez nem egyszerű átalakító, hanem külső grafikus kártya.
2011. jún. 27. 15:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Na akkor vagy én nem voltam eléggé magyar, vagy csak nem értem hogy mit írsz.

Nekem csak egy kábel kéne: egyik vége hdmi, másik meg usb.

2011. jún. 27. 16:21
 3/7 Marczi ***** válasza:
92%

Az USB az egy soros port, a HDMI az meg egy grafikus kimenet. Az USB arra van, hogy soros atvitelu ezkozoket csatlakoztass, a HDMI bemenet pedig elvarja, hogy grafikus kimemeti adatokat kapjon.

laikusabban - az USB arra van, hogy egy ezkozzel megteremtsd a kapcsolatot amit aztan a szamitogep kezel, a TVd HDMI bemenete pedig azt varja, hogy megjelenitenivalo dolgokat kapjon. USBre nem kothetsz HDMI csatolot, mert nem tudnak egymassal mit kezdeni.

Lehet viszont USBre kotni kulso grafikus kartyat, ami ugy fog kinezni mint egy kabel, viszont a TVdnek pont azt a digitalis jelet fogja sugarozni, amit a TVd elvar.

Tehat nem egy sima kabelre lesz szukseged, hanem valami ilyenre:

[link]

2011. jún. 27. 16:42
 4/7 Marczi ***** válasza:
Másik lehetoseg, hogy ha van a szamitogepeden szabad HDMI csatolo, akkor eleg egy HDMI kabel, es azzal osszekotod...
2011. jún. 27. 16:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Érdemes volt ma is felkelni, okosabb lettem! :)
2011. jún. 27. 16:46
 6/7 A kérdező kommentje:

Nah, ennyire gyökér vagyok. Van a tv-n vga és scart csatlakozó is.

A tervem az, hogy veszek egy dsub elosztót, és úgy kötöm össze a gépet a tv-vel. Ez így működhet?

2011. jún. 27. 23:18
 7/7 Marczi ***** válasza:
Elméletileg igen, de előtte kipróbálnám rákötni a PCt a TV-re. Volt már olyan esetem, hogy a TV max 800x600-at támogatott VGA-n keresztül. Ugye nagy képernyőnél ez szemmel látható kockákat jelent...
2011. jún. 28. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!