Szeretnék venni egy új gépet, de lehetőleg ismét hosszú távra. Aztali vs laptop!?
9:31-es vagyok
igen, ez a probléma a laptopoknál, hogy nagyon élettartamot se tudsz saccolni neki, mivel ha vennél egyet az úgyis kb 1 éve van forgalomban, fene se tudja hogy 1 vagy 10 évig él majd, szóval leghosszabb távon még mindig egy asztali géppel jársz jól
Ha az asztali gépbe elromlik valami garancia után, fillérekért vehetsz bele működő használt alkatrészt.
Ez laptopnál nem igazán mondható el, a bontott alkarészek is olyan drágák, hogy inkább jobb ha teljesen új készüléket veszel. Főleg az alaphiba a gázos, és a beszerzése is körülményes, valamint beszerelni sem egyszerű. Sokszor nem is lehet házi körülmények között megoldni, és akkor meg a szerviz is lehúz majd anyagilag.
Amúgy a Laptopok élettartamáról nekem sincsenek saját tapasztalataim. Nekem is még csak 2 éve van. Bár az biztos, hogy nem folyamatos üzemre tervezték.
Egy szempontot itt meg senki sem vett figyelembe. A fogyasztast. Lehet, hogy az asztali gep olcsobban kijon, de 5-6 ev alatt meg nem tul intenziv hasznalat eseten is tobbszoroset elviszi a villanyszamlabol, mint az arkulonbozet. A laptopok kozott pedig vannak megbizhatoak is, ha tul sokszor nem viszed ide-oda, az elettartama egy jofelenek nem lesz rovidebb, mint egy asztali gepe, en is egy 6-7 evest nyuzok. Ha meg a jatek sem fontos, akkor meg nem szempont a nagy teljesitmeny, amit az asztali gepek olcsobban adnak. Amiket siman erdemes lehet megvenned:
Dell Latitude 5520m
Fujisu Lifebokk A530
valamelyik HP Probook, tipust nem tudok mondani
Ezekre 3 ev garancia van, es megbizhatoak. A Fujitsu is, ez mar nem az Amilo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!