Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez miért van? (bővebben lent,...

Ez miért van? (bővebben lent, videókártya).

Figyelt kérdés

Tehát van otthon egy Nvidia Gforce 9500 GT 512Mb-os vidikarim és egy program segítségével emgnéztem és 60-65°C-os. Másik gépen Nvidia Gforce 9500 GT 256Mb-os maygarul gyengébb vidikari sokkal jobban visz egy két játékot és csak 40-45°C-os. A processzor az első gépemen 3,2GHZ DualCore intel. A második gépen a processzor egymagos 2,5GHZ, intel.

A memória mind a 2 gépen 2 GB. Hogy leeht hogy a gyengébb gép mégis jobb :O? Annyi van még hogy a gyengébbneka tápegységében van egy nagy ventilátor még pluszba de ennyi. Mondjuk ettől a hőmérséklet különbségek már előfordulhatnak de a gyengébb gép mégis jobban viszi a játékokat. Ha egy informatikával foglalkozó segítene és válaszolna akkor nagyon megköszönném!

2011. jún. 24. 15:42
 1/6 A kérdező kommentje:

Az érthetőség kedvéért:

I. GÉP(gyengébb): Intel processzor 2,5GHZ 1magos, 256MBGeForce 9500 GT (nVidia)ForceWare verzió (46°C), 2gb ram memória, XP oprendszer.

II.GÉP(erősebb): Intel processzor 3,2GHZ 2 magos, Nvidia Gforce 9500GT 512MB videókártya 65°C-os, 2gb ram memória, XP oprendszer.

A II.on mégis akadozik a játék (wow) míg az elsőn kiválóan fut.

2011. jún. 24. 15:46
 2/6 Mugen ***** válasza:
Nem tudom hogy 256, megás videokártyának milyen az órajele az 512-eshez képest. Ezt fontos lenne tudni, lehet hogy a kisebb kártya mégis jobb. Az hogy a processzor két magos XP alatt nem igazán fogod kiélvezni. Próbáld meg WIN7 alatt. Az "erősebb" gépnek vinnie kell. Valószínűleg jobban is fognak menni a dolgaid az erősebb géppel win7 alatt.
2011. jún. 24. 17:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Win7-re akkor mindent telepíthetek fel újra? Úgyértem xp-ről nem lehet átvinni az adataimat?
2011. jún. 24. 17:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Megvan a gyengébb gépen GPU órajel: 550 MH

Memória órajel: 800 MHz. Az erősebben most nemtom megnézni mert nem otthon vagyok :S

2011. jún. 24. 17:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Az erősebb gépen GPU órajel: 550 MHz Memória órajel: 400 MHz
2011. jún. 25. 11:43
 6/6 Mugen ***** válasza:
A videókártya memóriát a gyengébb gépben 2x gyorsabban frissíti. Ezért tud jobb teljesítményt nyújtani mint a több memóriával rendelkező testvére :)
2011. jún. 27. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!