Miért kékhalálozik a videokártyám?
Ati2vag.dll fájlra hivatkozik kékhalálkor a gépem. Nem nehéz kitalálni, hogy az ATI videokártyám okozza a hibát.
Nemrég cseréltem alaplapot, új rendszer ( XP ) óta történik véltetlenszerűen a "baleset". Everestel néztem a videokártyát, és érdekes dolgot figyeltem meg : a memória órajele lényegesen magasabb az eredetinél, a GPU viszont csupán egynegyedével pörög.
Itt egy kép róla :
Semilyen tuning opciót nem piszkláltam az alaplapon, minden gyári beállításon van ( később akartam próbálkozni a húzással, ha már minden rendben van )
Az órajelek rendben vannak! Ez a 2D/terhelésmentes órajel. Egyfajta energiamegtakarítási funkció amit alaból tud a kártya.Ezek az órajelek vannak a BIOS-ába töltve...
Nekem is visszaveszi az órajeleket a HD5670 és ez már a HD2400 Pro-ba is benne van.
Egy ismerősöm HD3650-el szenvedett hasonló módon, ha Windows XP melett felrakta a videokártyához kapott CD-n lévő drivert! Leszedtük a gyártó honlapjáról a hozzá kiadott legújabbat és láss csodát, megszünt a probléma! :)
akkor az msi oldalárol keresd ki a vga-dat és az ott lévő drivert töltsd le
uninstalláld a vga drivert,
aztán keress vmi driver cleaner progit,
ezt ajánlom
lefuttatás után ujrainditod a gépet és telepited az msi oldaláról leszedett drivert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!