Ezt a gépet érdemes/fel lehet javítani?
Ezt a gépet érdemes/fel lehet javítani vagy rakjak össze egy teljesen új gépet?
Ha szerinted igen, akkor írd oda, hogy mit mire cseréljek ki.
KÖSZI :).
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz 5600+
Alaplap: Gigabyte GA-M61SME-S2 v2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Rendszermemória: 2048 MB
Videokártya: NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
Attól függ mire szánod ha játékra akkor nem ártana, netezésre megfelel.
Ha akarsz újítani akkor én a helyedbe vennék egy full gépet.
am2 es foglalat már elavult(legalább is szerintem) kari sem egy álom dolog.
Lap: M4A88T-V EVO/USB3
Proci: Amd Phenom II x4 965/ erősebb
Kártya: Hd 5770 bár már ez is megy elfele, szal inkább 5850 viszont fogyasztásilag 6870 jobb lenne.
Táp: Corsair cx500
Vinyó: valamilyen WD, talán caviar blue
Ram: Geil black dragon 4gb kit/Kingston hyperx blu 1333mhz
Többi cucc rád van bízva
Mire kell a plusz erő? Játék?
Ez egy sima AM2 deszka, bár elvileg támogatja az első generációs Phenom X4 procikat is 9750-ig (2,4GHz). Ilyet már csak használtan szerezni és nem is túl combos, bár mindenképpen előrelépés lenne. A 2GB memó is kevés lenne és a DDR2 ára közel sem olyan jó, mint a DDR3-é (ráadásul a 2 memória foglalat miatt venni kéne 2x2GB memót, ami most DDR2-ből kb 12k). A videokártya is gyengusz játékra, ma már HD5670/GT240 alatt nem is gondolkodnék, még alap szinten sem.
A memóriabővítés árából bőven kijönne 4GB DDR3, a használt Phenom X4 árából kijönne egy Athlon II X3 és nem sokkal drágább az X4 sem, ráadásul 3GHz környékén futkosnak (a sima Phenomban lévő 1,8GHz-en járó 2MB l3 cache-t túlkompenzálják). VGA így is-úgy is cserélendő, tehát kifejezetten plusz költség csak egy alaplap lenne, amiből ha AM3+ kompatibilis modellt választasz, akkor simán időtálló/fejleszthető (még a Phenom II utáni generációra is) és már 12-13k-tól van ilyen deszka...szóval érdemesebb szerintem egy nagyobb átépítést végezni:
AM3+ egyszerű deszka 13k
Athlon II x3 - 16k
4GB DDR3 - 8k
HD 5670 - 15k
Összesen - 52k
Szerintem
:)
bocsi, nem írtam oda, hogy játékra szeretném :).
2. válaszoló:
videókarinál: ati hd5830 és hd5770 -et nézegettem.
a többi majdnem ugyan az.
Alalapnál: Mit szólsz ehez, Asus M4A78LT-M?
Ez milyen?
AMD Phenom II X4 840 3.2GHz AM3 Processzor
Asus M4A78LT-M Alaplap
Sapphire Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 PCI-E
NZXT LEXA
Corsait cx500
Kijön kb 97.000 Ft-ból
Egy phenom 965 ös jobb választás lenne egy m4a8* alaplappal vagy a másik verzió, hogy 955/965 és egy am3+ os lap a "jövőre" nézve. De még az am3-as is elmegy.
(Persze csak ha van rá keret :D)
Mondjuk leírhatnád hogy mennyit szánsz komplett gépre és akkor úgy tudnánk választani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!