Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a jobb konfig és miért?

Melyik a jobb konfig és miért?

Figyelt kérdés

1. Intel celeron d351, 512mb ram, 8mb grafikus kártya

2. Intel pentium e5200 4gb ram, 1gb intel gt210 gr. kártya

2011. jún. 20. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a második, és azért mert mindenben felülmulja az elsőt.

celeron<pentium

512mb<2Gb

8Mb Vga<1Gb

Igaz intel a lehető legrosszabb videókari, inkább nézz másik gépet :)

2011. jún. 20. 16:35
 2/7 A kérdező kommentje:
bocsánat :) nem intel, nVidia
2011. jún. 20. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Valóban a 2. számú számítógép a jobb.Az 1. inkább egy régebbi gép, ráadásul elég gyenge, sajnos:(
2011. jún. 20. 17:29
 4/7 anonim ***** válasza:
csak hogy megerősítsem, a második tényleg jobb... sokkal.
2011. jún. 20. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Az első egy elavult architekturára épülő, rég 1 magos proci...az E5200 minden tekinetetben felsőbbrendű 2 magos (de egyetlen magja is jóval erősebb).

512MB RAM elég XP-hez netezni meg nagyon alap dolgokra, a 4GB már Windows 7 mellé játszani is tökéletes.

8MB garfikus kártya...hát igencsak régi cucc lehet...csak képet adni van benne, semmi extra. Bár a videokártya memóriája semmit nem mond a GT210 minden tekintetben erősebb, modernebb még akkor is, ha játékos szemmel egy nagyon alsókategóriás kártya (1GB memória csak parasztvakításnak van rajta). A két gép között hatalmas a különbség, bár a 2. számú is csak egy alsókategóriásnak számít (az 1-es meg már rég elavultnak).

2011. jún. 23. 19:44
 6/7 anonim ***** válasza:

az előzőeknek mindenben igazuk van.....jobb a második gép....

az a 8mbos vga az milyen régi és milyen gyártmány?

amikor kicsi voltam....akkor sem láttam 64-nél kisebbet...

amugy miért hasonlítod a 2 konfigot? egy árban van a kettő?

mert ha igen akk nagyon át akarnak verni.....

2011. jún. 24. 02:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy kis off:

Nekem az első integrált videóm 8MB-t használt (64MB volt a rendzsermemó, ebből vett el magának). Mondjuk a Die by the sword játékot meg a Diablo-t kivittem vele, meg ment rajta quake II, meg Dungeon Keeper is :)

8MB-os 3D videokártyák kb 97-98-ban voltak (3dfx Voodoo, Nvidia Riva, ATi Rage stb) és akkoriban jelent meg az AGP csatlakozó is.

Az első Geforce/Radeon márkák 99-2000-ben jöttek, DX7 támogatással és jellemzően 32MB memóriával (a 64MB VRAM 2001-2002-ben kezdett általánossá válni).

:)

2011. jún. 24. 04:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!