Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lépked a memóriába a CPU...

Hogy lépked a memóriába a CPU amikor kap egy jump utasítást?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy 4-bites rendszerben a programmemóriában áll a jump utasítás és mellette a cím ahová kell ugrania. A programmemóriát mindig fél byetonként olvassa, és egy flip-flopos számlálóval lépked benne. Hogyan lehetne az megoldani, hogy amikor megkapja a címet akkor a számláló állapotát arra állítsa?

Pl.: a Számláló állapota: 1010 tehát a a 1010 címen található a cím amire ugrani kell és a

cím: 1111 akkor a számláló állapotát erre állítsa: 1111

Nekem ez lenne az elképzelésem csak nem tudom, hogy a számláló hogyan legyen felépítve.

Segítséget előre köszönöm!

2011. jún. 17. 16:36
 1/4 Panda Péter ***** válasza:
miért nem egy 4bites számlálót használsz, ahol a betöltő bemenetekre rákötöd a d0-d3-at? a /LD bemenetet meg a JMP utasítás billentené be, de csak egy órajellel később (késleltetés megoldása mondjuk D FF-al)
2011. jún. 17. 17:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez lehet működne ,de nem tudom milyen 4-bites számlálóra gondolsz!
2011. jún. 17. 18:16
 3/4 Panda Péter ***** válasza:
4bites, bináris, LD és CL bemenettel rendelkező mezei számláló. mondjuk SN74LS163
2011. jún. 17. 18:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm! Kipróbálom. :)
2011. jún. 17. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!