Új gépet szeretnék venni hamarosan. Főleg játékra használnám (. )?
Új gépet szeretnék venni hamarosan. Főleg játékra használnám (felső kategóriában) és max 300e Ft-ot szánnák a konfigra.
1. Még nem nem tudom hogy Intel i7-2600k processzor lenne a jobb, vagy AMD Phenom X6 1090T mivel a második olcsóbb 25e forinttal, de ha jól tudom CPU limites, és nem tudnák vele úgy meghajtani egy komolyabb kártyát.
2. Az alaplap. Hogyha AMD processzornál maradok akkor kérlek olyat írjatok, amibe bele tudom majd rakni a Bulldozer procikat és legyen rajta USB 3.0<--- intel foglalatos alaplapnál is fontos lenne.
3. A videokártya. Min 1,5Gb-os legyen, GDDR5-ös memóriával, és minimum legyen 256 bit-es, gyors Chip és memória sebességgel.
4. Az adattárolás. már kinéztem magamnak egy jó kis Kingston SSD-t rendszerlemeznek (96Gb) és egy 1,5TB-s Hitachi merevlemezt.
5. RAM. Már néztem ki magamnak.
6 Táp és ház. Még nincs ötletem de fontos lenne ha egy jól szellőző házat találnák (találnátok). És Tápegységből melyik a legmegbízhatóbb márka? illetve hány w hajtána meg egy ilyen gépet? Válaszokat előre is köszönöm:)
Merevlemez SSD: [link]
HDD: [link]
RAM: [link]
és márkák szempontjából Asus-ban bízok meg nagyon:)
1.i7 2600k egy négymagos,ezzel tisztában vagy ugye?
egy brutális játéknak is bőven elég egy i5 2500k
2.SSD-re mindenképp op-rendszert és játékokat tegyél
videókártyából 6970 ideális lenne
Mindenképpen i7
Legújabb típusú i7, és haveromnak van i7-2600, de azon pl a FableIII maximum grafikán tudta játszani:)
persze egy komoly videókártya és ram mellett
A kérdésed kommentjéből látszik hogy értesz hozzá.
Memóriát Kingstont vagy Cros airt érdemes választani (én ezek közül választanék).
VGA-t Gigabyte HD 6950-vagy 6970 2GB ram - tennék bele.
Alaplapot Gigabyte vagy ASUS-t választanék,itt is a felső kategóriából.(asrock is jó)
Intel: ASUS P8H67 REV 3.0
AMD: GIGABYTE GA-990XA-UD3, vagy ASRock 890FX Deluxe5 AM3+
Szerintem a 6 magos AMD cpu csak játékokra "sok". Nem fogod kihasználni. Inkább akkor majd egy FX,vagy egy Lga 1155 core i5 2500K.
Tápot én mindenképp Chieftec márkából választanék! (600-650W továbbfejlesztés miatt)
Chieftec CFT-650-14C táp.
Én 2 éve újítottam.
AMD II X4 Phenom 920 @ 2,8 Ghz Limites
GeForce 9600GT 512MB
DDR II Corsair XMS 2 2x1GB
HDD Hitachi 1TB @7200RPM
Szerintem ennyit elég leírnom. Jelenleg a legdurvább játék ami a kezembe került a Crysis volt (2007). 1920x1080 ba fut, 2x AA Medium /high beállítások és ~20-25 FPS.
FElmerült benned is hogy majd újítok, de rájöttem jelenleg felesleges. Ha már újítasz, akkor valahogy úgy kompenzálj, hogy ezt vedd figyelembe. Én AMD párti vagyok, és semmi gond nincs vele. Dirt3 is fut MAX! on. szinte minden, kivéve crysis és Assassins creed tehát a komolyabb grafikával megáldott játékok nem, de azok is csak kisebb AA mellet, tehát nincs messze. És ez a videókártyán múlik.
Szerintem Vegyél AMD-t és ATi-t. A tápegység az egyik oylan összetevő, melyen SOHA nem szabad spórolni. Áramszünet, valami más fennakadás, és az olcsóbb tápnak annyi, rosszabb esetben a gépednek is. Jobb márkák: Thermaltake (nekem is ilyen van 2 éve viszi a vasam), corsair, asus, chieftec, gigabyte, OCZ, LC-POWER, XILENCE.
Én ezt ajánlom, tehát ezt venném, ha a Te helyedben lennék(ez csak egy javaslat) :
CPU - AMD Phenom II X6 1100T Black Edition Boxed - 41.300 Ft: [link]
HDD - Western Digital Caviar Blue 1TB - 12.500 Ft: [link]
GPU - Sapphire Radeon HD6950 2048MB - 60.930 Ft: [link]
RAM - 21 902 Ft Ft: [link]
Alaplap - 17.410 Ft: [link]
Táp - Corsair GS800 - 24.758 Ft: [link]
Ház - Aerocool i-Curve+ - 14.425 Ft: [link]
SSD - Kingston V-Series 96GB SSD SVP100S2/96GB - 34 100 Ft: [link]
Össz( ÁrGép szerint a leglcsóbb árakkal): 227.145 Ft
Fogyasztás:
CPU - MAX. 125W
GPU - MAX. 200W
A Hát, hss stb. : ~250W
ÖSSZ: ~575 W (ezek csak megbecsült értékek, lehet hogy nem jól becsültem)
Remélem tudtam segíteni, további szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!