Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Notebookot használhatok...

Notebookot használhatok hálózati adapterrel úgy, hogy nincs benne az akksi?

Figyelt kérdés
Most vettem,de főleg otthon használom,és nem tudom,mit csináljak,hogy ne használódjon el az akkumulátor.
2011. jún. 10. 09:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Kiveheted, de előtted töltsd fel.
2011. jún. 10. 09:17
 2/7 Panda Péter ***** válasza:
arra vigyázz, hogyha mondjuk kontaktos lesz a kábel, akkor ne mozgasd nagyon a gépet mert oda lehet amin épp dolgozol, egyetlen rossz mozdulattól. egyébként az akksinak inkább a hő árt, úgyhogy ha nem az a forrósodós fajta a géped, akkor nyugodtan bennehagyhatod, és havonta néhányszor eljátszod a lemerítem-feltöltöm mókát, akkor rendben lesz.
2011. jún. 10. 09:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is aksi nélkül használom, még be sem helyeztük az aksit soha. Áramszünettől egy kicsit félek, ha épp egy nagyobb munkában vagyok. Túlfeszültségvédő elosztót azért nem árt venni hozzá.
2011. jún. 10. 09:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Utolso, ha dolgozol a gepen, akkor nem artana az akksit benthagyd, mert amikor legkevesbe szamitod lesz egy aramszunet, s ha 2-3 orai melod elmegy az eleg szivas:P

Amugy kedves kerdezo, hasznalhatod nyugodtan akksi nelkul, egyeduli hatrany ugye az esetleges aramszunet.

2011. jún. 10. 09:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem a laptop mellé van külön szünetmentesem, így mindig ki szoktam venni az aksit. Áramszünet van, megy a szünetmentesről minden, de ha hosszabb ideig nincs áram, ki sem kapcsolom a gépet, csak beleteszemm az aksit, lehúzom hálózatról, hogy ne a szünetmentest terheljem. A szünetmentesről menjen csak a router, lámpám, hangszóró stb.

A kérdésre válaszolva: használhatod nem lesz gond. Havonta egyszer lemeríted, feltöltöd. Elvetemültebbek hűtőbe rakják a nem használt aksit.

2011. jún. 10. 09:58
 6/7 Panda Péter ***** válasza:
kedves harmadik, ugye tudod, hogyha a lítiumos akksi mélyre merül, akkor meghal? szóval néha azért nem ártana használni is, különben hiába "vigyáztál" rá.
2011. jún. 10. 10:04
 7/7 anonim ***** válasza:
A legtöbb új laptop eleve csak 95% alattról kezd el tölteni, azaz simán kb. 1 hetente tölt csak 5%-ot, ha benne van az aksi. Nekem első laptopom ezt nem tudta, de mégis 1,5 év után semmit sem romlott az aksi élettartama, pedig mindig benne volt, mert egy elcseszett konfig volt, ugyanis ha kiszedtem az aksit, elvesztette az egyensúlyát...
2011. jún. 10. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!