Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor vagy videókártya?...

Processzor vagy videókártya? Szeretnék venni vagy egy videókártyát, vagy egy processzort. Azért nem tudom eldönteni, mert nem tudom, hogy melyik fontosabb egy játékban, és hogy az alaplapomhoz milyen processzort lehetne venni, és a keretem is 10K.

Figyelt kérdés
Az alaplapom egy Asrock 945GCM-S. Bár ha jól tudom, ehhez csak Intel processzor jó. A mostani videókártyám egy ATI Radeon X1050-es, a processzorom pedig egy Intel(R) Celeron(R) CPU 430 @ 1.80GHz-es. Melyik szorulna jobban cserére, ha a játékot nézzük?
2011. jún. 7. 16:11
 1/6 anonim válasza:
mindkettő, de ha nem akarsz nagyon gamerkedni akkor elöször a videokártyát cseréld, mert a mostanid elég gyenge !
2011. jún. 7. 16:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Én a procidat szedném le és utána csak videókártya! Bár mindkettő egyformán fontos!
2011. jún. 7. 17:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Celeron? 1.8Ghz??? Első a proci utána a videókártya!
2011. jún. 28. 11:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés, és ha a cél mostani sikerjátékok futtatása, akkor megoldása sincs.

Ha régebbi játékokkal is jól elvagy, akkor inkább processzor. A grafikán sokszor lehet butítani, de az ellenfelek mesterséges intelligenciája mindenképp processzort igényel. Nem csak a grafika miatt lehet lassú a játék, de azzal legalább lehet valamit kezdeni.

Apropó, lehet, hogy ilyen régebbi konfigba ennyi pénzből memóriát kellene venned.

2011. jún. 28. 11:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is a processzort cserélném először. Félő viszont, hogy kapsz-e még ehhez a foglalathoz processzort valahol.
2011. jún. 28. 12:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Vaterán még annyi van mint a szemét és pár ezer Ft-ért osztogatják. Az már más téma hogy mennyit fog menni a használt :P
2011. jún. 28. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!