Cooler Master Hyper 212 Plus vagy Cooler Master Hyper TX3?
Nekem meg 4 magoshoz éppen elég volt a TX3 nyáron: elengedte a procit akár 58C-ig is (magokra ilyenkor 50C körüli értéket írt), ráadásul hangos volt...az én fülemnek mindenképpen. Persze a ház szellőzése is sokat számít, mert tesóm thermaltake alsó tápos házában, ahol elöl beszív 2db 12cm, hátul kifúj 1db 12cm és felül kifúj 1db 20cm ventilátor, ott egész jól teljesít a TX3...nekem egy Gigabyte Triton házikóm van (2db 12cm ventivel összesen), ott már nyáron nem volt az igazi. Lecseréltem egy 212 Plus-ra, azóta kb 5C-al hűvösebb és sokkal csendesebben eléri ezt a szintet. A 212 Plus mindjuk drágább is 2500-3000Ft-tal, de ezért az árért rendesen meg is dolgozik. Mondjuk az X2 250-re bőven jó a TX3 is, de ha később akar 4/6/8 magosítani meg esetleg tuningolni, akkor jobb a nagyobbat venni...szerintem.
Most például 26C fokos szobában, netezés közben a 212 Plus ventije 1200rpm-en jár és az everest szerint a CPU: 41C, a magokra meg 33C-t ír (Phenom II x4 945, C2, 95W). Télen a venti csak 800-900rpm-en pörög és a proci még 5C-al hűvösebb (alaphelyzetben).
212 Plusnál számításba kell venni, hogy az alaplapot ki kell szerelni, mert a saját fém merevítőjét fel kell szerelni (természetesen csak egyszer, utána a hűtő tetszőlegesen fel-le szerelhető egy csillagcsavarhúzó segítségével). :)
Köszönöm a válaszokat!
Megvettem a TX3-at és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Gyári 2.8-ról 3.5-re lőttem be. Ezen az órajelen elég stabil a gép és 50fok felé nem megy. (lekopogom) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!