A laptopom CPU ventillátora bekapcsolásnál felpörög, aztán leáll. miért?
néha megy nagyon halkan néha teljesen. CPU felmelegszik 90 fok fölé is. szóval a venti működik de vmi nem jó.
mit lehet vele kezdeni?
Bekapcsoláskor a POST (Power On Self Test) pörgeti fel.
Ami a ventikezelést illeti, szerintem be lehet állítani neki másik profilt. Ezen kívül sok programmal szoftveresen be tudod állíani, hogy milyen hőfoknál kezdjen el dolgozni a CPU cooler, pl. SpeedFan.
90 fok?! Celsius? :D Az nem a tojásfőző?
Akkor tényleg mennie kellene.
Van olyan érzékelő, ami szinte csak egy darab drót. De a processzorokban beápített érzékelők vannak szerintem.
Nade, ha jól mutatja a hőmérsékletet, akkor nem az érzékelő romlott el, hanem nem kapcsolódik be valami miatt a ventillátor, tehát inkább a vezérlő.
Ezek a programok nem tudják mindig mutatni az összes gép összes vetillátorát. Az érzékelőt úgy értettem, hogy általában a processzorban vagy az alaplapon van a hőmérsékletérzékelő, ami alapján szabályozza a gép a hűtő ventillátor működését.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy vidd el egy szervízbe, ott megnézik, hogy van-e valami baja a ventillátornak. Ha rossz, akkor kicserélik és minden rendben. Ha meg valami más baj van, akkor arra is biztosan tudnak valamit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!