Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyivel fogyaszt többet egy...

Mennyivel fogyaszt többet egy viszonylag mai gép mint egy 5-6 éves már ha többet fogyaszt egyáltalán?

Figyelt kérdés
2011. jún. 3. 22:02
 1/5 Argloss ***** válasza:

Attól függ milyen gépről van szó. Mostanában egyre jobb az energiagazdálkodás. Meg vannak olyan cuccok, amik direkt kis fogyasztásúra vannak tervezve. Megeshet, hogy azok még kevesebbet is fogyasztanak.

De mondjuk egy 3 videókártyás szörnyeteg, 2-3 monitorral nyilván többet fogyaszt...

2011. jún. 3. 22:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy régi gép kevesebbet fogyasztott, hiszen ma van olyan videokártya ami 150-200W-ot fogyaszt önmagában.Nekem van egy gépem ami 85W-ot fogyaszt Worddel ha egy 3D benchmarkot elindítok 145W-ra emelkedik.Pedig ez egy 128megás egyszerű videokártya.
2011. jún. 3. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:

A tényleges fogyasztás sokban függ a hardverek milyenségétől. Mondjuk egy ~középkategóriás gép alapból megeszik 70-90W körül, míg terhelve 200-250W-t. Egy 6-8 éves szintén középkategória körüli vas meg alapból hasonlóan fogyasztott, de terhelve megállt 130-150W-ból...ezek konnektorból felvett értékek, benne van a táp vesztessége is (azaz maguk az alkatrészek ennél kevesebbet igényelnek)...és ugye itt már képbe jöhet a tápegység hatásfoka is...nem mindegy, hogy 70-75% vagy 80-85%

Régen méregettem is néhány dolgot, igaz nem teljesen átfogó és csak a környezetemben lévő AMD-s gépeket sasoltam, de valamit talán elárul ez is (nem kiröhögni/fikázni):

[link]

;)

2011. jún. 3. 22:19
 4/5 Panda Péter ***** válasza:
nagyon modellfüggő. egy egymagos prescott p4 például (jóval) többet eszik mint egy négymagos sandy bridge.
2011. jún. 3. 22:40
 5/5 A kérdező kommentje:
és ebből én mennyit értettem amúgy elvleg az alaplap energy saver szóval ez jót jelent :D
2011. jún. 4. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!