Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyakori újraindulás: mi a...

Gyakori újraindulás: mi a baja a gépemnek?

Figyelt kérdés

Kb. egy éve kezdtem el szenvedni a gépemmel, néha mikor kedve tartotta egyszerűen újraindult. Gyanakodtam én sok mindenre, kicseréltem a tápot, a hűtést, a processzort.. Ami eredeti még benne az az alaplap és a videokártya. Nincs túlmelegedés, pedig eleinte arra gyanakodtam. Mostanra egyre gyakrabban csinálja csinálja ezt, minden előzmény nélkül, gyakran közvetlenül bekapcsoláskor, máskor pedig hosszabb használat után, megterheléstől függetlenül. Újraindulást követően egy darabig nem tudok csatlakozni az internethez, ezért hálókártyára is gyanakodtam, frissítettem a driver-t (mondjuk már a gép is újra lett pakolva párszor, és a legújabb driverek vannak rajta, BIOS frissítés is volt..) de még mindig fennáll a probléma.

Beállítottam az Everestet, hogy naplózza az eseményeket. Az elmúlt 2 hétben nagyjából 20-25 ilyen eset fordult elő, a leggyakrabban ezt a hibát listázta:

Service Control Manager 7000: A szolgáltatás (ASInsHelp) a következő hiba következtében leállt: A rendszer nem találja a megadott fájlt.

Mit csinálhatnék vele?! Mi lehet a hiba? Köszönöm a válaszokat..

2011. jún. 2. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Nemtudom...nekem régebben folytonosan alapból, meg a játékokban is laggolt (pl. 1996-os Super Mario is) pedig (P4-es) volt meg benne elég ram, hely meg jó vidkari is. (Azelőtt meg pesze vitte a NFS Under.2 is fullon)

Megelégetem vettem bele egy alaplapot (mert persze mindent az alapoknál kezdünk) -> és léss csodát semmi baja nem lett

Szerintem te is vegyél egy újat ver vmi alaplapi hiba lehet. :///

2011. jún. 2. 16:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát én is éppen ettől tartok, hogy az alaplappal lesz valami..:S A gép régi konfiguráció, ha új alapot vennék, akkor az már az új gépembe megy, amit egy éven belül tervezek megvenni, ezt a gépet pedig lepasszolnám a családban alap célokra.. De így tök jó, ha ez addig - vagy később - teljesen bemondja az unalmast:(
2011. jún. 2. 16:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Memóriát próbáltad már másikkal? Vagy futtass legy egy Memtest 86-ot.Valamint miylen ramjaid vannak? Dual Channel-be va rakva? Mert lehet nem szeretik egymást.Nálam volt iylen egy abit alaplappal.Ott is mindent kicseréltónk mire rájöttünk, hogy ne dualba járassam már az amugy addig egy másik alaplapban dualban hajtott ramokat.Ugyanolyanok voltak és még se ment benne.Folyton ujrandult néha napi 3x néha 5 napig se.
2011. jún. 2. 16:55
 4/7 anonim ***** válasza:
ne legyél benne biztos hogy jó a hűtés... Egyik ismerősöm is ugyanezekre panaszkodott, rájöttem hogy az alapján valami el lett rontva és a ventilátor fordítva működött. a proci hűtődet fogd meg miután kikapcsolt, ha tűzforró akkor meg van a hiba :D
2011. jún. 2. 19:29
 5/7 anonim ***** válasza:
2011. jún. 3. 12:05
 6/7 anonim ***** válasza:

"A szolgáltatás (ASInsHelp) a következő hiba következtében leállt: A rendszer nem találja a megadott fájlt."

Hát akkor tiltsd le a ASInsHelp nevű szolgáltatást...

2011. jún. 3. 12:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem még mindig az alaplapon lehet a hiba, mert aztán az alaplapon rengeteg dolog van, és ahogy említetted ez régi gép. Nekem is régi volt. Szerintem tedd azt amit én tettem, vegyél vaterán egyet, már 4-5 ezerért tucc bele venni egy felújítottat. :]
2011. jún. 3. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!