A sok ember miért preferálja az ATI-t, mint a GeForce-ot?
Azért van ez, mert a PhysX és a 3D view nem ér annyit nekik, mint amennyivel drágább egy nv kártya. Az ATi ugyanannyiért jóval gyorsabb kártyát ad - főleg a középmezőnyben - ezért.
Az meg hüleség, hogy a Geforce kifejezetten játékokra készül. Miért, az ATi mire? Mindkét cégnek vannak gamer és professzionális felhasználású termékei, nem értem, hogy gondolod ezt...
Az ATI/AMD is kifejezetten játékra gyártja a kártyáit és jelenleg hatékonyabb magméret/fogyasztás/teljesítmény szempontból. Nincsen velük semmi baj...nekem idáig volt 5db Nvidia és 4db Radeon kártyám és elmondhatom, hogy mindegyiket szerettem/nem volt velük gondom. Én pl azért választottam HD6850-t a GTX 460 1Gb helyett, mert az előbbit nagyjából 5000Ft-tal lcsóbban be tudtam szerezni és terhelve közel 40W-tal kevesebbet fogyaszt!
3D technológia van az Ati mellett is, pl az EZ3D-vel kompatibilis. A Physix szerintem nem nagy szám, ráadásul az Nvidia nem engedi CPU-n csak egy szálon futni...ha a Physx CPU-s kódja futna több magon is, akkor értelmét vesztené a GPU-s gyorsítás...micsoda üzleti húzás. Ezen felül viszont vannak más fizikai motorok, amik gyártófüggetlenek....ezek idővel vagy kigolyózzák a Physx-t vagy azt is átírják Direct compute/OpenCL-re és függetlenné válik. Egyébként a Havok szerintem több játékban megtalálható, mint a Physx...igaz még CPU-n fut.
Sokaknak nem tetszik talán, hogy szabványokat akar kötni a saját kártyájához és anyagi fölényével próbálja megvenni a fejlesztőket. Az új NV cuccok egyébként nem kifejezetten játékra készülnek...igen erősen ráfeküdtek a CUDA-ra (GPGPU felhasználás), hogy fenn tudjanak maradni a szintén gyártófüggetlen Direct Compute és OpenCL-el szemben...ezt a részét nem is csinálják rosszul szerintem, de a jövő mindenképpen a szabványos/független dolgoké...
Ha megrögzött nvidia rajongó vagy, akkor örülj annak, ha meg más inkább ATi párti azt meg fogadd el...nem lehet mindenkinek egyforma véleménye/izlése/gondolkodása/elvei stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!