Hogyan nagyobb a teljesítmény?
Figyelt kérdés
2x1 GB DDR2 667MHz Dual Channel vagy 3x1 GB DDR2 667MHz Single Channel2011. máj. 31. 16:19
1/10 anonim válasza:
függ a procitól, de nem hiszem, hogy egy i=-es mellé akarod rakni, szóval ezek közül a 2.1 Gb... vagy 2x2.......
3/10 Smartguy86 válasza:
Dual Channel mindig gyorsabb kicsivel. 3 giga meg több programhoz elég. Ha Win7-et használsz, akkor 2 gigával úgy járhatsz, hogy lapozófájl kell a játékoknak pl. Egy újabb játék már 1,5 giga körül is használhat RAM-ot.
Szóval vagy 2x1 dual, vagy inkább 2x2. De ha már ennyit költesz, inkább ne DDR2-t
4/10 anonim válasza:
mi az hogy ennyit költ, ha azt mondod neki, hogy ne DDR2-t vegyen, akkor másik alaplap kell, mert nem nagy az esély, hogy ilyen és olyan csatlakozó is van az alaplapon, és akkor már másik proci is tanácsos, szóval azért ne jelentsük ki így, hogy ne DDR-2est vegyen... :)
5/10 anonim válasza:
Így van...a dual chanel hozhat a konyhára 10% gyorsulást, de ha nem elég a kapacitás (oprendszer/felhasználási terület függő), akkor a 3GB single a jobb befektetés.
6/10 Panda Péter válasza:
de jelentsük csak ki, mert csak ddr3-ban érdemes gondolkozni (lga1366, lga1156, lga1155, lga2011, am3, am3+ is ddr3-at használ) és xGB ddr2-es memória árából 2*xGB ddr3-ast kapsz.
egyébként én is amondó vagyok hogy érdemes dual channel-ben használni a ramokat, két modullal, szóval vagy 2x1 vagy 2x2GB (vagy 2x4 ugye) felállásban gondolkodni.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönom a válaszokat. Most egy AM2+ lapban van Phenom x6 1055T processzor és 2x1GB DDR2. Nyáron veszek új DDR3 alaplapot 4GB rammal de egyik ismerős most vesz új gépet és nekem adna 1GB DDR2-t. Ezért kérdeztem hogy lenne e értelme.
2011. máj. 31. 16:50
8/10 anonim válasza:
ez esetben nem kell beletenned a harmadikat...
9/10 anonim válasza:
Vehetsz új AM3+ raedy lapot meg legalább 4GB DDR3 memót kb 30.000-ért, de lényegében most az a helyzet, hogy van 2GB memód és kaptál mellé még egy modult...ez esetben berakhatod, ha szükség van a több kapacitásra (mondjuk Win7 rendszert használsz és nem veted meg az újabb játékokat sem). Igaz így bukhatsz 10% teljesítményt, de a 3GB miatt olyan esetekben, amikor kevés lenne a 2GB (és a lassú virtuális memóriához -vinyó- nyúlna a rendszer) sokkal jobb. Mivel már minden megvan, próbáld ki...ha úgy érzed, hogy a plusz modul többet árt, mint használ, akkor kiveszed.
10/10 A kérdező kommentje:
Beletettem és maradt Dual Channel :O :)
2011. jún. 10. 17:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!