Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik az erősebb videókártya?

Melyik az erősebb videókártya?

Figyelt kérdés
Sapphire HD5670 1GB DDR3 vagy Sapphire HD5670 1GB DDR5
2011. máj. 30. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez most egy komoly kérdés? Nyilván a DDR5-ös.
2011. máj. 30. 14:53
 2/9 anonim ***** válasza:
de annyival, hogy észre sem veszed. egy teszten kb 3 pont... játékban meg semmi kb.
2011. máj. 30. 14:58
 3/9 anonim ***** válasza:

az ugye ott vicc akar lenni hogy játékban nincs külömbség a ddr3 és 5 között? XD

miben veszed észre a külömbséget ha nem játékban??

a ddr5-el sok dolog jön... pla shader model és open gl besorolás...a cuda és más befolyásoló magog száma...

ugyh ddr5!!

2011. máj. 30. 15:03
 4/9 anonim ***** válasza:
+ a fogyasztása is alacsonyabb a DDR5-nek.
2011. máj. 30. 15:22
 5/9 Panda Péter ***** válasza:
cuda hogy kerül ide? nem geforce-ről beszélünk. szerintem a (lefikázott) válaszadó arra próbált rámutatni, hogy ez a kártya olyan gyenge, hogy nem lesz sokkal gyorsabb a gyorsabb ramtól (amivel egyetértek).
2011. máj. 30. 15:25
 6/9 anonim ***** válasza:
de hát a ddr besorolás magával húzza a graf magok órajel változásait generációnként ,ami a játékok gépigényeinek egyik legmeghatározóbb pontja..
2011. máj. 30. 16:26
 7/9 Panda Péter ***** válasza:
ez tévedés. gyenge GPU mellé is lehet erős ramot társítani és fordítva. gépigény szempontjából mindig a GPU a mérvadó.
2011. máj. 30. 16:30
 8/9 anonim ***** válasza:

A DDR5-ös a gyorsabb.A memória sávszéllesége több mint a duplája a DDR3-as verziójúnak. Nekem is 5670 DDR5-öm van, mindent szépen visz 1440x900 as felbontásban, közepes-magas grafikai részletesség mellett. Úgy kell elképzelni ezt az egészet, hogy a videokártya grafikus processzora (ami végrehajtja a számításokat) hiába ugyanaz, hogyha a memóriasávszéllesség (órajelből adódóan) lecsökken, visszafogja a GPU-t, az dolgozik-dolgozik de nem tudja olyan sebességel pakolászni a textúrákat a ram-jába(meg kiolvasni belőle), hogy élvezhető legyen a játék magassabb részletesség mellett. A DDR3-as 5670 1333-2000 Mhz között mozog, attól függően, hogy milyen és mekkora modulkat pakolnak fel rá.A DDR5 -ös effektív 4000Mhz-en megy. (Egy pár eredmény: GTA 4 Very High, High, forgalomi szint viszont lentebb véve: 42 FPS-t produkál nálam. 3DMark06 10200 Pont.)

Ha 5670-et akarsz venni én azt tudom ajánlani, hogy a VTX3D 1GB-os DDR5-ös példányát vedd, ezt a kártyát egy másmilyen grafikus processzorral szerelték mint a többit. 20-25 % -ot ver rá bármely másik gyártó 5670-jére.12500 pont körül csinál 3DMark-ba és játékokba is hozza ezt a sebességet.Igaz 10-15 W al többet eszik és igényel egy + tápcsatlakozót. Árban ugyanannyi!

2011. máj. 30. 16:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi van veled pandamaci? Nem a ramròl beszÊltem hanem hogy a ddr generåciók ahogy jÜttek egymås utån ugylettek egyre nagyobbak a graf magok órajelei....Ês ez igenis fontos...Ês nem tÊvedÊs...

Azt hittem te.nagy mĂĄjer vagy.ne ĂĄbrĂĄndĂ­ts mĂĄr ki...XD

2011. jún. 1. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!