Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az amd-s procik miért olcsóbak...

Az amd-s procik miért olcsóbak sokkal mint az intelesek?

Figyelt kérdés
De ha olcsobb akkor lehet hogy gagyibb is nem ? v amd-s jobb mint az inteles ?
2011. máj. 29. 15:50
 1/9 anonim ***** válasza:
miért lenne jóval gagyibb?intelesek kicsit elszáltak az árakkal....de az i5-től már sorra verik az AMD-ket...nem tudom,neked van-e pénzed 40 ezret i5-re
2011. máj. 29. 15:55
 2/9 A kérdező kommentje:
van és 45-ért akarok 4 magosat venni és én ugy tudom h érdemesebb intelt venni mint amd-t talán rosszúl tudom ?
2011. máj. 29. 16:13
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Az Intel procik technológiailag mindig is fejlettebbek voltak az AMD-nél és a fejlettebb technológia többe is kerül.
2011. máj. 29. 16:23
 4/9 Panda Péter ***** válasza:

ez elég nagy sarkítás, azért adják drágábban, mert megtehetik (gyorsabbak az intel procik). hidd el, ha az amd holnap kijönne egy olyan processzorral ami olcsóbban gyorsabb, rögtön lemennének az árak is.

most ilyen status quo van, vagy intelt veszel drágán, de gyorsat, vagy amd-t ami ugyan lassabb, de olcsóbb is.

2011. máj. 29. 16:44
 5/9 P.O.C. ***** válasza:

"Az Intel procik technológiailag mindig is fejlettebbek voltak az AMD-nél és a fejlettebb technológia többe is kerül."

Hát ez azért nem fedi a valóságot. Az Intel Pentium 4-eseivel, meg a Pentium D -vel is csak loholt az AMD után, lásd s754 és s939.

De nem ez volt az egyetlen eset, mikor az AMD elhúzott az Inteltől. Viszont a Core 2-vel az Intelnek tényleg nagyot alkotott, azóta sem sikerült behozni az AMD -nek ezt az előnyt. Egy teljes platformmal van már lemaradva.

2011. máj. 29. 17:00
 6/9 VODKA0710 ***** válasza:
Hát nemtom, de nekem mérésekbe úgy jött ki, hogy ha veszek egy 4 magos AMD processzort (Athlon II X4 645), és egy kb. dupla ilyen drága Intel-t, akkor az Intel durva 7%-al nyújt többet, mint az AMD. Viszont az ára meg dupla.
2011. máj. 29. 17:01
 7/9 Panda Péter ***** válasza:
akkor ott valamit elnéztél. 4magos phenom II vs 4magos sandy bridge (így releváns, a régi i5-öket nem éri meg megvenni) az intel lemossa az amd-t.
2011. máj. 29. 17:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Phenom II X4 34 ezerért lehet kapni.

Ha annyi eszetek van hogy az alig gyorsabb intelt veszed 41 ezerért akkor hajrá.

Belehalnátok abba a -3 4 FPS-be

Azt aztán észre lehet venni

Nem mind1 ám hogy 55 vagy 51 FPS

Főleg hogy 25 FPS felett nincs értelme a dolognak mert az emberi szem 25 FPS-el lát.

De végülis ha ennyi pénzed van az intelre akkor hajrá.

Nem az én dolgom.

Az viszont biztos hogy én AMD-t veszek

2011. máj. 29. 21:58
 9/9 Panda Péter ***** válasza:
az a te dolgod, hogy te mit veszel, viszont azt, hogy az amd-t alig lassabbnak nevezed,ez nagyon durva túlzás, amivel félrevezetsz másokat, és ezt nem hagyhatom szó nélkül. az lehet hogy jétákokban csak pár fps a teljesítménykülönbség (vga limites beállításokban nem is csoda) attól még nagyon nincs egy súlycsoportban egy phenom II egy sandy bridge-dzsel.
2011. máj. 29. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!