Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Intel Pentium 4-es processz...

Az Intel Pentium 4-es processzor mikori?

Figyelt kérdés

Mikor kezdtél el gyártani? Évszámra ennék kíváncsi, és hogy mennyire számít elavultnak?

köszönöm!

2011. máj. 28. 19:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2011. máj. 28. 19:13
 2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm! még egy kérdésem lenne, a sima P4es 3,2 es proci ugyanolyan erős mint a mostani 2 magosok? (attól eltekintve hogy ott 2 szálon futnak a műveletek)
2011. máj. 28. 19:18
 3/12 anonim ***** válasza:
közelébe se ér egy kétmagosnak. talán túloztam, de nem éri utol őket.
2011. máj. 28. 19:19
 4/12 anonim ***** válasza:
A Pentium 4-nél kb 60%-kal erősebb egy Athlon64 azonos órajelen és durván 2x gyorsabb egy Core 2 (szintén azonos órajelen és 1 maggal nézve). Órajel/fogyasztás/hatékonyság szempontból a Pentium 4 elég gyengusz...annál csak a szintén netburst architektúrára épülő Celeronok rosszabbak.
2011. máj. 28. 19:24
 5/12 anonim ***** válasza:

Pentium 4 eléggé gyengusz, de csak mai szemmel nézve és a mostani processzorokhoz viszonyítva.

De pár évvel ezelőtt még emlékszem, hogy a Pentium 4 volt az etalon.

Fénykorában nagyon jó kis proci volt, mára elavult.

2011. máj. 28. 19:34
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem volt hosszú fénykora...eleinte az Athlon XP-k verték, később az Athlon64-ek...mondjuk azért volt egy jó 2 éve a P4-nek, amikor csúcsproci volt...
2011. máj. 28. 19:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Amit tudok mondani róla: rohadt stabil, igaz melegszik eléggé, de stabil, nem rosszalkodik. A Win 7-et lazán viszi a 3,2 GHz-ével, és a játékok is ugyanúgy futnak nálam (2 GB RAM-mal), mint XP-n. Persze mára már egy eléggé lenyugdíjazott típus, én is hamarosan úgy néz ki, hogy lecserélem, de szerintem nagyon megbízható fajta.
2011. máj. 28. 19:52
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, véleményeket, tapasztalatokat! Ismerősömtől kaptam ajándékba most egy gépet amiben ilyen proci van, 1 giga rammal, játékra nem használnám, filmet néznék, zenéthallgatnék és persze neteznék rajta. Ha neten is viszi a full HD-s videókat akkor nekem tökéletes!

még 1x kösz!

2011. máj. 28. 20:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Ajándékbe teljesen jó, alap dolgokra megfelel, a HD videók nem biztos, hogy mnden esetben rendesen mennek rajta. Igaz valamivel gyengébb, de az anyósomékhoz vitt HD teszvideóim mind förtelmesen akadtak egy 2,66GHz Celeron D procin (vga sem gyorsít semmit, mert egy szakadt Radeon 9200).
2011. máj. 28. 20:13
 10/12 anonim ***** válasza:

HD videókban nem vagyok biztos, hogy akadás nélkül menni fognak, de lehetséges.

Milyen vidi kártya lesz benne?

2011. máj. 28. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!