Ideális ez a hőmérséglet a videó kártyánál? (több nfó lent)
Hát a hőfokoknál sokat számít a kártya hűtése/ház szellőzése, a környezet hőmérséklete illetve a GPU TDP-je. Csúcskártyáknál referenciahűtővel a 80-90C sem ritka (terhelve). Alapjáraton szerintem 50C alatti hőmérséklet már normális, ha ez felett van, akkor nem túl jó a hűtés/szellőzés szerintem.
Nekem idáig a leghűvösebb karim egy Zalman hűtős 3850 volt, ami alapon 33C, terhelve kb 55C volt (100W TDP körüli kártya). Most egy egyszerűbb 6850 van a gépemben, ami alapon 40C körüli (+/- 2-3C szobahőmérséklettől függően) és terhelve 70-75C, ami teljesen normális.
Ha netán passzív hűtésű vga-ról van szó, akkor a ház szellőzését meg kell oldani normálisan...rossz szellőzésű házakba nem nagyon való passzív hűtésű kártya (vagy csak jó forró lesz).
"ati hd 68** nagyon melegszik"
nVidia GeForce 6800-ról beszélek, ati/amd-t akkor se vennék, ha ingyen adnák.//Igen elfogult vagyok az nVidiaval/
Azzal csak magaddal tolsz ki...Nekem idáig volt:
NV: Gef2 MX400, FX-5200, 6600GT, 7600GT, 8600GT
Ati: 9550, HD3850, HD4830, HD6850
Egyik karival sem volt gondom, mindegyiket szerettem...kivéve talán az FX5200...abban csalódtam, de lecseréltem egy Radeon 9550-re és sokkal boldogabb lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!