Honnan tudom letölteni a megfelelő drivert?
Toshiba Satellite Pro C650 típusú gépemen Win7 dolgozik, de sajnos nem "látja" a DVD-ROM-t, a sajátgépben sem jelenik meg a meghajtó. Illesztőporgramja hibás, nem tudja frissíteni a gép,eddig a Toshiba honlapján próbáltam keresni drivert, de az ott találtak nem működtek...
Mit kéne tennem, hogy működjön a dolog?
Sajátgépen/Számítógépen jobb klikk: Kezelés.
Majd a Tárolás-nál Lemezkezelés
Látszódik-e a DVD-ROM, és van-e betűjele?
Ez a hiba csak úgy egyszer előállt? Vagyis nem telepítés után, nem így vetted stb...
- Ha esetleg valamilyen virtuális meghajtó program van a gépeden (pl. Daemon Tools), az is be szokott kavarni (uninstall).
- Minden íróprogram eltávolítása, ami kezelheti a dvd-t
- Eszközkezelőben van-e valami (legalább a Cd/DVD-ROM meghajtók), ha van jobb gomb rajta: Hardverváltozások keresése
- A Bios-ban meg lehetne nézni, ott meg van-e a meghajtó?
A kábelezést most nem írom, hogy nézd meg, reméljük jó, laptopnál macerás lenne.
Egyenlőre ennyi...
Ja igen, alapvetően elvileg nem kellene driverre vadászni már az xp óta.
Ha az Eszközkezelőben el van távolítva a DVD (vagy nincs), akkor a gép újraindulásakor fel kellene ismerni (ha látja)az új eszközt, és telepítenie magától a drivert.
Helyzet továbra is érdekes:
- BIOS-ban megvan, látja (HL-DT-ST DVDRAM GT30N)
- Cd-t berakva pörög, de más nincs, aztán idővel leáll a pörgés is - szóval nem valószínű a kábeles probléma
- Daemon volt, de most leszedtem (bár az sem működött jól, azért vettem észre az egészet - nem jelent meg a virtuális meghajtó, és akkor vettem észre, hogy az olvasó sincs ott)
- más CD-író program nem volt még soha a gépen
- Eszközkezelőben a gép véleménye szerint:
A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19), de viszont az illesztőprogramot naprakésznek mondja
Ha van egy kis angol tudásod:
Javaslom a 3. pontban leírt registry kulcsok törlését (UpperFilters, LowerFilters), majd újraindítás.
Windows 7-hez kevésbé értek, de itt azt írja, itt is működik.
Anno régebben volt, hogy ez segített xp-n, Vistán.
Tökéletesen sikerült, köszönöm a segítésgedet!
Végigcsináltam azt a pontot, a törlésekkel, újraindítottam, és már működött is!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!