Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A házban a hátsó ventihez...

A házban a hátsó ventihez adtak egy átalakítót, ami molex-be alakítja át 3 tűs helyett, ha az átalakítóval molex-be dugom, akkor milyen fordulatszámon fog forogni a venti?

Figyelt kérdés
2011. máj. 25. 23:41
1 2
 1/13 P.O.C. ***** válasza:

A maximálison. Viszont minden alaplapnál 1-2 db 3 pines CHA_FAN csatoló. Bizonyos alaplapoknál még szabályozható is (lsd. ASUS Q-FAN).

De szabályzót is vehetsz hozzá, ha az alaplapod nem támogatja a CHA_FAN fordulatszám szabályzási lehetőségét. Pl. a Zalman FAN Mate 2 az olyan 1000 Ft -os tétel :

[link]

2011. máj. 26. 08:19
 2/13 A kérdező kommentje:

nekem csak azért kéne mert 2 van az alaplapon , és 4-t szeretnék a házba rakni...

alapól ha bedugom a cha_fan ba , akkor szabályozza (a processzor hőmérsékletétől?) , vagy egy adott fordulatszámon megy? Ha szabályozza (anélkül hogy biosba állítanék rajta , ami jó lenne mert nem olyan hangos) 2db Y elosztóval meg lehet oldani hogy 1 cha_fan egyszerre 2db ventilátort szabályozzon? (min amit a 2venti procihűtőkhöz is adnak?)

2011. máj. 26. 09:46
 3/13 P.O.C. ***** válasza:
Ha az alaplap nem képes szabályozni akkor a CHA_FAN-ból is maxon pörög a venti. Ha támogatja, akkor meg a BIOS -ba kell engedélyezni a szolgáltatást. Y-kábelt meg inkább ne köss közvetlenül az alaplapra.
2011. máj. 26. 10:15
 4/13 A kérdező kommentje:
támogatja (asus p6t) a procihűnő is úgy van rákötve a cpu_fan ra(Y kábellel)..... de az a kérdésem , hogyha nem állítok semmit biosba , akkor is magától szabályozza a fordulatszámot a ventin ami a cha_fan-ba van dugva?
2011. máj. 26. 10:24
 5/13 P.O.C. ***** válasza:
Nem, a Q-FAN -t engedélyezni kell, mert alapértelezésben csak a CPU_FAN -nál van engedélyezve. Legalábbis nálam így van (Asus P5K).
2011. máj. 26. 10:29
 6/13 A kérdező kommentje:
cpunál és chassis nál is disableden van a q-fan. ha enabledre rakom a 3 profil közül (turbo , silent , standard) mind alapjáraton 750körül tartotta a cpu fant , még ha inditottam egy intel burn tesztet akkor is... ha kikapcsoltam , akkor viszont látszott hogy a cpu fan folyton más fordulaszámon pörgött (kicsike kitérésekkel1125 körül) , és ha inditottam egy intel burn tesztet ebben az esetben se ment feljebb a fordulatszám....
2011. máj. 26. 11:59
 7/13 P.O.C. ***** válasza:

Nekem még van olyan is "Target temperature". Nyilván azért nem kapcsoltak feljebb, mert nem volt rá szükség mivel nem érték el az ehhez szükséges hőfokot.

Gondolom a turbo profil az agresszívabb, a silent a csendesebb, a standard meg ezeknek a keveréke. Nekem amúgy másak picit az elnevezések.

2011. máj. 26. 12:07
 8/13 A kérdező kommentje:
komolyan nem értem , engedélyeztem a q-fant a procinál, és turbora raktam , és így a fordulatszám beállt 1250re , és intel burn test ell se megy fel csak 1232 re... pedig elméletileg 2500 at tudna forogni.... miért nem megy feljebb , főleg ha engedélyeztem a q-fant , és turbon van (feltételezem hogy a standard és a silent mellet ez az ami a legjobban hűt)
2011. máj. 26. 12:09
 9/13 A kérdező kommentje:
51 fok volt igy a hőmérséklete (standard stress re álított intel burn esetén) de ilyenkor feladatkezelőbe mikor 50 fokot et eléri 100%os cpu hazsnálatról leesik 50re , aztán meg 75ig kúszik vissza.... az nem azért van mert nagy a hőmérséklet és nem engedi tovább használni a procit? vagy ez a védelem csak annyiban nyilvánul meg , hogyha elér egy X hőmérsékletet , akkor kikapcsol?
2011. máj. 26. 12:12
 10/13 A kérdező kommentje:
most a q-fan enableden van a cpunál és turbon van , a cha fan nál disabled , az intel burn test pedig maximum stress levelen , igy ment fel 5 perc után 57 fokra , lehetséges hogy azért nem pörög még mindig 1225 fölé , mert ez még közel sem árt procinak? ( gyári hűtövel , játékból kilépve volt mikor 91 fokos volt , ahhoz képest ez még hideg:) (amúgy intel core i7 920)
2011. máj. 26. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!