Hogyan szabályozhatnám a processzor hűtő (RPM) -t?
A processzorom típusa: Intel Core2 Duo E8500, húzva nem volt. Ma vettem hozzá egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 hűtőt, azért mert a régi hűtő már nem tudta olyan jól hűteni. Épp emiatt vettem meg a fent említett hűtőt, de a processzor hőmérséklete továbbra sem csökkent. Néztem, hogy csak 1000RPM körül pörög. Hogyan tudnám felgyorsítani a ventilátor pörgését?
Válaszokat előre is köszönöm!
Jók ezek a hűtők, de tényleg nem mindegy hogy merre fújja a levegőt...a hátsó ventilátorra kellene nyomatnia...egyszer tesóm is rosszul tette fel a TX2-t és bizony terhelve legalább +15C többlet jött ki, mert ugye ellen dolgozott a hátsó 12cm légkavarónak! Azt tapasztaltam (többféle házban, TX2, TX3, Hyper 212+, Ximatek Achilles hűtőkkel), hogy bizony a házikó szellőzése sem mindegy. Egy TX3 például teljesen máshogy viselkedett egy hagyományos 2 ventilátoros és egy tiszta lyukas 4 ventilátoros (3x12cm+20cm) házban, mindkét esetben 95W TDP-s procival...ez utóbbiban jóval hűvösebb volt a proci és a TX3 ventilátor is vagy 800rpm-mel lassabban pörgöt!
A vezérlés meg attól is függ, hogy mit támogat az alaplap. A gigabyteoknál azt tapasztaltam idáig, hogy biosban állítható, hogy PWM vagy feszültség alapján vezéreljen, így a 4 tűs és a 3 tűs ventiket is szabályozza. Sok alaplapon viszont már csak a PWM (4 tűs) támogatott, így egy 3 tűs csatlakozóval megáldott venti nem vezérelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!