MI lehet a hiba az általam össze állított új asztali
PC-ben (áram van, kép nincs)?
Figyelt kérdés
Felső kategóriás irodai pc-ről van szó.
1 Össze állítottam a configot először az alkatrészek rögzítése nélkül.-> Tökéletesen működik.
2 Rögzítettem az alkatrészeket a házban (letestelésre a gyártó szerint nem volt szükség (nem kaptam hozzá szükséges eszközt) ennek ellenére azért raktam be műanyag patentokat.->
Áram ellátás van (ventilátor optikai meghajtó stb) azonban kép nincs se az integrált VGA sem az általam behelyezetten illetve nincs semmilyen speaker hang.
A kábelekkel illetve a monitorral nincs gond. Elemel próbálkoztam már. Alkatrész cserével sem működik. Kiégés, kondi vagy tranzisztor hibát nem tapasztaltam.
3 Az alkatrészek rögzítés nélküli újra üzembe helyezése során megint csak az tapasztalható mint amikor rögzítettem
.
Mi lehet a hiba? Mire gyanakodtok? Esetleg valakinél volt már hasonló?
2011. máj. 22. 11:34
1/7 anonim válasza:
Valami nem oké a processzorral esetleg az alaplappal, legalábbis az hogy a speaker néma az erre utal. De a speakert azért bekötötted az alaplapra?
2011. máj. 22. 12:25
2/7 A kérdező kommentje:
Most próbálkozok a CMOS clear jumper áthelyezésével hátha úgy lesz valami. A paneleket biztos hogy jól dugtam össze mivel először hibátlanul működtek. Pocit is ellenözöm. Ha az alaplap hátúján lévő processzor foglalat hozzá ér a házhoz az okozhatja a proci hibáját? Vagy minek a hatására halhatott meg a poci ha azzal van a gond.
2011. máj. 22. 12:30
3/7 A kérdező kommentje:
Semmi változás
2011. máj. 22. 13:25
4/7 anonim válasza:
Az nem okozhatja a problémát, mivel beszerelés nélkül még működött én arra gyanakodnék, hogy az alaplap megsérült a beszerelés közben. Egyébként most esik le, hogy ha az alaplap hátulján lévő rész a foglalat alatt hozzáér a házhoz akkor nincsenek ezek szerint a házba becsavarva az alaplap tartó lábak amikre rátéve a deszkát becsavarhatod a csavarokat? Mert az nem olyan jó ha az alaplap felfekszik a hátlapi lemezre még ha tettél is alá valamit. Így néznek ki: [link] ezek a kis távtartók ezeket kell becsavarni a házba a megfelelő lyukakat szem előtt tartva az alaplapon majd rátenni az alaplapot (nem kell közé semmi!) majd becsavarni a csavarokat. lehet, hogy mivel felfekszik a lemezre a lap így a hátlapon rövidre zár néhány áramkört a NYÁK-lapon. Lehet, hogy már el is küldte.
2011. máj. 22. 17:31
5/7 A kérdező kommentje:
A távtartókat felraktam. Illetve ezeket fém csavarral rögzítettem az alaplaphoz. Behelyezést nem barbár módjára tettem de a távtartó csavarokra való ráillesztés nem egyszerű. Eközben is megsérülhetett?
2011. máj. 22. 19:54
6/7 anonim válasza:
Tulajdonképpen igen, de ha vigyáztál rá akkor nem valószínű, hogy egy kis igazgatás a távtartókon kárt tett volna benne.
2011. máj. 22. 20:43
7/7 anonim válasza:
Nem marad más hátra szereld ki a lapot és úgy ahogy van procival együtt vidd vissza ahol vetted ne részletezd mit, hogyan csináltál, annyit mondj, hogy összeraktad házon kívül és már akkor sem működött, ezt a sztorit el ne mondd nekik, hogy először ment, beszerelted nem ment, kiszerelted nem ment.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!