Milyen laptopot/nootbokot lehet venni 140 ezer körül? Legyen benne world meg neteznék vele képeket szerkesztenék cd dvd irás kérlek ajánljatok
Hát a Word az Office csomag része, ha hivatalosan megvennéd rá nem jönnél ki a 140 eFt -os keretből. Ugyan ez a helyzet a Windows -al is, bár általában géppel előtelepítve kedvezményesebb venni, mint utólag megvenni hozzá.
A lényeg ha eredeti szoftvereket akarsz, az a Notebbok -od teljesítményén fog meglátszani negatív értelemben.
Ezzel jobban jársz. Kapsz egy erős videó kártyát.
Dell Inspiron N5010-271854337 - i3-380, 2GB, 320GB, HD5650 142 884Ft
Most az a kérdés, mennyire fontos neked az, hogy jogtiszta szoftver legyen rajta?
Mert a neten a létező összes szoftver akár fizetős, akár nem, be lehet szerezni. Még a Windows Operációs rendszert is.
Ha fontos a jogtiszta szoftver, akkor lehet előtelepített Windows -al vásárolni ebben az értékben, hardveresen csak egy picit lesz butább. A Word -öt tartalmazó több mint 50 eFt Microsoft Office szoftvercsomag megvásárlását is elkerülheted, ha ingyenes alternatíváját használod (OpenOffice, Libre Office, stb..) teljesen ugyan annyit tudnak. Ibgyenes CD/DVD író alkalmazásoktól is hemzseg a net (CDBurnerXP, ImgBurn, Ashampoo Burning Studio Free, stb..).
Ja, és az hogy "15' 14' 13' a képátlót jelenti, nyilván minél kisebb annál jobb (mármint kizárólag csak hordozhatóság szempontjából jobb).
Vannak még a Netbook -ok, amik jellemzően könnyűek, de céges használatra nem ajánlom.
Hát ez esetben, akkor inkább előtelepített Windows 7-el vegyed.
Ezzel ugyanis kapsz pár ajándék szoftvert is. CD/DVD írni meg lehet a Windows 7 beépített írójával is. Azt meg nem hiszem el, hogy utólag nem tudsz letölteni és föltelepíteni 1-2 ingyenes szoftvert magadnak, nem egy agyműtét. És ha nem kezded el egyszer, sosem fogod megtanulni. ;) Szerintem a munkahelyeden is megkérhetsz valakit, hogy telepítsen neked rá Microsoft Office -t (Word -öt), ha minden áron az kell.
Itt egy másik, amit ajánlani tudok:
Egyik haverom is ilyet vett, aki most Németországba ment ki dolgozni. Engem kért meg hogy telepesítsem fel rá a Windows -t, meg pár hasznos programot (mert ő az operációs rendszer nélküli változatot vette meg úgy egy picit olcsóbb volt). Nagyon jó kis masina, gyors, minden van benne ami kell és a súlya sem vészes. 2 év gari van rá.
Ami a netbbok -okat illeti és semmibe sem tudom nézni őket, kicsik, gyengék, lassúak és DVD írót sem tartalmaznak bővítési lehetőségük 0.
Szerintem inkább gyerekeknek lettek kitalálva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!