Minden phenom priciban van + 2 tartalék mag?

"Nem mindbe tudtommal,de sokra nem mész vele mert nem fizikai mag."
Na, az ilyen ostoba válaszok miatt nem érdemes itt kérdezgetni. Ide akárki írhat, rólam sem tudod hogy értek-e hozzá, mert nincs senkire ráírva. Olvastam már cifrákat, de ez a válasz benne van a topban.
Szóval amennyire én tudom, ez így van AM3-as prociknál:
Sempronok: 1 magosak, 2 magosíthatóak Athlon X2 lesz belőlük
Athlon II X2-k: 2 magosak, és nincs feloldható magjuk
Athlon II X3-ak: 3 magosak, és 4 magosíthatóak
Athlon II X4-ek(Phenom II 800-as sorozat is Athlon II igazából): 4 magosak, és ennyi
Phenom II X2-k: 2 magosak, 4 magosíthatóak
Phenom II X3-ak(csak e-st lehet kapni, azaz csökkentett fogyasztású, kis teljesítményű): 3 magosak, 4 magosíthatóak
Phenom II X4: 4 magjuk van és ennyi
Phenom II X6: 6 magosak és ennyi
Amit ezekről lényeges tudni, hogy alapkoncepció szerint a hibás magokat tiltották le, de nyilván nem volt ennyi hibás magos példány, ezért jelentős részüknél a jól működő magot vagy magokat tiltották le, hogy az alsóbb szegmenst is ellássák processzorral(nyilván egy procinál a gyártás olcsó, ha 6 magos akkor is, a fejlesztés volt a drága). Ezért ha mákod van, akkor ha feloldod a letiltott magot, akkor helyesen működik, ha nem, akkor nem fog menni, és vissza fogod állítani, ahogy volt. Egyébként kell olyan alaplap, ami ezt támogatja, ha UCC-vel van jelölve, akkor biztosan támogatja.
Egyébként van amelyiknél letiltott L3 cache-t is fel lehet oldani, de erről inkább nem nyilatkoznék, mert nem tudom melyeknél és mennyit.

ma 22:29:
Talán mert a Bulldozert el akarják majd adni, és nem fillérekért, hanem rendes áron. A Phenom II X4 950 így is igen olcsó az Intel hasonló tudású procijaihoz képest, akinek meg arra sincs pénze, ott van a Sempron, meg az Athlon II. Aki mondjuk 2 magos i3-at vesz több mint kétszer annyiért, mint amennyibe egy annál erősebb Phenom II kerül, az amúgy se venne AMD-t, mert Intel b.uzi, a többieknek meg így is elég olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!