Egy új konfigba videókártyát drágábban, mint processzort?
Ez csak nekem furcsa? A processzor lövi be a "generációt" és a teljesítményben hozzá tartozó videókártya sokkal gyorsabban veszít az értékéből.
Egy erős proci és egy jó közepes videókártya simán elvan a legújabb játékokkal is (legfeljebb nem 90 FPS, hanem 60), a "top" (értsd: procihoz legjobb) videókártya tudására majd csak 1 bő év múlva lesz szükség. Akkor viszont már az ára is sokkal lentebb van.
Szóval nem túlzás a videókártyákra ennyi pénzt költeni?
Erősen függ, hogy mik a játékos igényei...Én például egy 30.000Ft körüli procival és egy 40.000 körüli videókártyával vígan elvagyok.
Egyébként voltak sokkal rosszabb idők is a vga avulását tekintve...manapság a játékok igénye már nem ugrik olyan gyorsan ("hála" a konzolközpontúságnak), ezért is lehetett, hogy a 29000Ft-ért vett Radeon 4830 kártyámat 2 évig használhattam elégedetten (1680x1050 felbontáson)...ez azért nem semmi a 4-5-6 évvel ezelőtti avulási tendenciákhoz képest.
Másrészt a modern grafikus processzorok már nem csak a játékokhoz jók...A Direct Compute, OpenCL, AMD-APP, Nvidia CUDA API-k már pont hogy az erősen párhuzamosítható folyamatokat képesek akár a CPU-kat megalázó módon gyorsítani...és ez a jövő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!