Túlfeszültség és zavarvédelemmel ellátott elosztókkal mi a tapasztalatotok?
(persze akinek van ilyen)
Rendeltem egy "apc surge protector" típusú hálózati elosztót a gépemhez, a 300 forintos TESCO-s helyett. Mivel a tápegységem is elég húzós árban volt, ezért nehogy az füstöljön el, magával rántva az alaplapot, stb.
Ezért kérdezem, hogy volt-e már valakinek pozitív tapasztalata az ilyen elosztókkal? Esetleg védte már-e meg a gépedet, meg ilyenek?
én is használtam ilyet és amikor volt egy vihar, lebäszta áramot, és a táp az elszállt, szerencsére más nem.
400as fsp volt, azota sokkal jobb van es ebbe mar van olyan vedelem hogy nem kell feltenem semmit.
Faterom erősáramú berendezés szerelő. Szabályosan kiröhögött az én túlfeszvédős elosztómmal, az mondta ha valahol közelbe csap bele a villám a rendszerbe, simán áthúz rajta, mintha ott sem lenne. Esetleg közepes túláramok ellen véd.
Szóval ha jön a nagy idő felfele, az a legbiztosabb, ha kihúzzátok a dugót a falból...
Üdv!
Van az áramszolgáltató.
Ő a 4000V maxot garantálja, de ettől még az ÁRAM ugyan úgy jön!
Tehát ez az "A" fokozat.
A "B" fokozat az egy szikraköz, mely az áramot egy kritikus 1000V körüli feszültségen levezeti. Azaz ekkora feszültségen üt át.
A "C" fokozat egy feszültség levezető varisztor, mely az így energiamentesített impulzust 5-700V körüli értékre korlátorzza.
A "D" fokozat az amiről te is infót kérsz, az a leágazások csatlakozóin lévő varisztoros védelem, mely a túlfeszültséget 285V alá korlátorzza.
Tehát a "D" fokozat szart sem ér, ha a "C" és "B" fokozatok nincsennek kiépítve az elosztószekrényben.
Az áramszolgáltató meg egy nagy franc, mert a hálózat meghibásodásakori be- kikapcsolással képesek olyan tranziens jelenséget csinálni, ami kinyírja a készülékeket, de ezt nem hajlandóak elismerni:
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!