Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik operációs rendszert...

Roxor3 kérdése:

Melyik operációs rendszert ajánljátok erre a gépre? (config lennt)

Figyelt kérdés

Íme a configom:

Memória: 4096 MB

Videókártya: Sapphire ATI Radeon HD 4830

Processzor: Intel Core 2 DUO CPU E8500 3.16 Ghz 3.17 Ghz

Illetve milyen játékok futnak rajta?

Ezekkel akarok játszani: medal of honor 2010, world of warcraft, need for speed shift 2 unleashed, f1 2010, GTA IV , MAFIA II

2011. máj. 8. 10:58
1 2 3
 21/24 anonim válasza:

én úgytudom hogy a 64-bit nagyobb gépigénnyelis jár nem?

és a játékok neméppen megfelelően futnának(szerintem) bár ezt a 32-és a 64-bites dolgot nemnagyon értem csak egyszer vistából olyat tettem a gépre és lehúzta a gépem rendesen :S

de ha valaki leírja hogy mi a konkrét különbség azt megköszönöm :)

2011. máj. 16. 23:31
 22/24 anonim ***** válasza:

Megpróbálom megfogalmazni a különbséget:

a 64 bit kétszer annyi mint a 32. (de abbahagynám itt :))

Egy processzor lehet 2, 4, 8, 16, 32, 64 és 128 bites (a többi kísérleti megoldástól eltekinthetünk). Ez azt jelenti PONGYOLÁN(!!!): egy processzor szó ennyi biten ábrázolódik. Lényegében ennyi bites memóriaegységek (na ez is pongyola) vannak a CPU-ban.

Ha utánaszámolsz, akkor 32 biten kb 2300Mb címezhető meg. Ez Azt jelenti, lehet bármennyi ram a gépedben, ennyi lesz használható. Persze erre is voltak megoldások, talán a legjárhatóbb az volt amikor a címzetlen területet kapta meg a VGA, de egyik sem futott be.

Másik dolog a pontosság. 64 biten később lesz ún. túlcsordulás, pontosabb lesz a lebegőpontos szám és nem kell minden áron dupla pontos számokkal bíbelődni (ez a sebességet növeli).

A te esetedben ez csak annyit jelent, hogy mennyi ramot használ (és nem, LÁT a windows nemtudom milyen beállításban). Mivel a játékok java része a videokártyán fut, ezért neked hót mindegy milyen rendszert pakolsz föl.

És végül: ha egy 32 bites processzorra pakolsz egy 64 bites rendszert, akkor köhögni fog a vas. Fordítva nincs ütközés, max a memória írása olvasása, de ez meg (nálad) elhanyagolható.

2011. máj. 17. 08:35
 23/24 anonim ***** válasza:
Egy ilyen gépen szerintem is 64 bites mindenképpen. A 32 bites összesen mivel 4 gb ramot ismer fel, ezért kb 3,1 gb ramot fog felismerni a 32 bites. a 64 bites viszont(win7) tudtommal 128 gb ramot ismer fel. És a te gépedbe: 4 gb ram+a videókártya+ cache+stb
2011. máj. 17. 14:23
 24/24 anonim válasza:
amm má nem a 3 magos proci is sugároz? XD
2011. máj. 17. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!