Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég ez a táp ehhez a géphez?

Elég ez a táp ehhez a géphez?

Figyelt kérdés

A mostani gépemből ki szeretném cserélni a CPU-t, és a VGA-t.Az a kérdésem, hogy elég-e a mostani táp, vagy azt is cserélni kell.A mostani 550W-os.

mostani konfig:

AMD Phenom ii x2 555

HD5770

4Gb RAM 1333MHz

Gigabyte GA-MA770T-UD3 Alaplap

A procit egy AMD Phenom ii x4 965-re cserélném, a videókártyát pedig egy HD5850-re.

Illetve a procira elég lesz egy Cooler Master TX3 hűtő?

200-300MHz-t húznék rajta.

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. máj. 1. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Elég lesz a táp, a procin meg nem érdemes húzni.
2011. máj. 1. 14:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Milyen táp? Nem mindegy ugyanis, hogy codgenya vagy pl chieftech. Előbbit pl kapásból kukanehezéknek javaslom.
2011. máj. 1. 14:43
 3/7 A kérdező kommentje:

A táp Thermaltake.

Az elég jó?

A procin én se akarok nagyon húzni, csak hogy biztosan le bírja hűteni a procit hugye?

2011. máj. 1. 14:54
 4/7 laci9 ***** válasza:

Szia.

Tápból bőven elég egy FSP 500W FSP500-60GHN Active PFC 85+ 13770 Ft

A AMD Phenom ii x4 965-re a Cooler Master Hyper 212 + hűtőventilátort ajánlom, sokkal csendesebb mind a Cooler Master TX3.

[link]

2011. máj. 1. 15:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Teljesen jó a mostani tápod a leírt konfighoz.
2011. máj. 1. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem is 965-öm van, mikor hűtőket nézegettem szóba került a Hyper tx-3 nálam is, de aztán elvetettem, 9 cm-es a ventije ezért magasabb fordulaton kissé megjön a hangja, valamint a talpon direktben futnak át a hőcsövek (közvetlenül érintkeznek a processzorral) ami egyfelől jó mert remekül átadja a hőt, csak az a szépséghibája, hogy gyengén van síkolva a talppal ezért sok pasztát vesz pl. fel és így azért már nem olyan jó ez a megoldás. Gyakorlatilag a paszta tömíti a hőcső és a talp közti rést. Ha pedig húzni is szeretnéd (én alapon használom soha nem volt húzva) akkor érdemes egy komolyabb hűtőt venned egy Scythe Mugent, Rasetsu-t vagy Kabuto-t (nekem az utóbbi van. Jelenleg 36-39 C fokon tartja alapjáraton, terhelés mellett kb. 55 C fokon.

[link]

[link]

2011. máj. 1. 15:46
 7/7 anonim válasza:
Dehogy ég el...
2011. máj. 9. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!