Jobb-e egy 32 MBytes videokártya egy integrált alaplapi 64-től?
Kaptam egy videokártyát, mert az alaplapin több minden nincs, mint a 3D gyorsító, és ezért beraktam ezt a kártyát itt lent.
Érdemes ezt használni?
Az Ubuntu Linux-on van mindenféle 3D ablakkezelés, de még nem nyomtam fel ezt az op. rendszert, így nem tudom, hogy viszi-e, amit eddig nem.
A Windows XP alatt néha kicsit szaggat, de lehet, hogy csak a csatlakozása koszos, poros még, hiszen nem volt használva és két ventilátor is nyomja bele a port.
Tehát érdemes-e erre cserélnem? Tapasztalat?
Tulajdonságok:
(2005-ös gép)
Gyártó FUJITSU SIEMENS
Modell D1961
Verzió S26361-D1961
Processzor Intel(R) Celeron(R) CPU 2.66GHz
CPU foglalat Socket 775 LGA
Video Adapter S3 Graphics Inc. Savage4
Video Processor S3 Savage4
Memória 32 MBytes
Nem irtad le mi az integralt videokartya. Amugy messze nem a kartya memoriaja a legfobb parameter.
De a geped eletkorabol arra kovetkeztetek, hogy az integraltad jobb. Nekunk ugyanis ha jol emlekszem 99-ben volt Savage4-unk, 16 megas, de lehetett kapni 32-est is, es el kell mondjam, messze nem kepviselt felso kategoriat, akkoriban jelent meg az Nvidia TNT2, ami igencsak leverte. 2005-ben vasarolt laptopomban meg az integralt verte le a TNT2-t. Masik dolog, hogy Linux nem szokta szeretni az S3 kartyakat.
Bocsi, a integrált az SIS D1961 - verzió: S26361-D1961
Vagy - North Bridge: SIS 661FX
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!