Micro-ATX (uATX vagy mATX) alaplap belemegy a sima ATX házba?
Az alaplap micro-ATX lesz (nagy valószínűség szerint egy GIGABYTE GA-H67M-UD2H-B3), de a házaknál gondban vagyok. Különböző oldalakon ugyanazt a házat (cikkszám egyezik) láttam micro-ATX-ként, ATX-ként és midiATX-ként is (ez utóbbi nem az mATX téves "visszakódolása"?).
Ha ATX házba beszerelhető a micro-ATX, akkor végül is érthető, hogy nem pontosítanak a megfogalmazáson, belemegy ez is, az is, csókolom. Viszont ha a mATX alaplap csak szigorúan mATX házba illik, akkor gondban vagyok.
Opcionális kérdés? Milyen házat vennél mATX rendszerednek, táp nélkül max. 10.000 Ft-ért? (1 dvd, 1 merevlemez, később 1 videókártya megy bele, szóval nem kell csillió 5,25-ös hely, meg 40 centis videókártyának hely).
esetek 99%ában belemegy. én ennek ellenére mATX házat vennék, bár nálam a ház a dvd tartóm is és így fér be az asztal alá :)
házat meg szinte mindegy milyet veszel, ha nem csúcskat cuccokat akarsz bele pakolni akkor legolcsóbb modelleknél is elegendő levegő lesz benne, esetleg elejére/hátuljára 1-1- ventilátor nem árt. szóval bármi ami neked tetszik
Úgy érted, hogy "Aha, belemegy és még marad is hely, de ha megfúrod a hátlapot akkor be tudod csavarozni!", vagy úgy, hogy "Persze, az ATX házakon az ATX-nél kisebb alaplapokhoz is van furat, meg hely a kimeneteknek!"?
Nem mindegy! :) Azért köszi!
Persze, az ATX házakon az ATX-nél kisebb alaplapokhoz is van furat, meg hely a kimeneteknek
így értem :P
Ha meg belemegy, de nincs furat, akkor beleragasztod gyurmával vagy pillanatragasztóval!! :D:D!
Amúgy bele tudod rakni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!