Mennyi egy Intel Core 2 Quad Q8300 átlag hőmérséklete?
Ma vettem egy ilyen procit és bekapcsolásnál 30 fokos volt aztán, miután felraktam az Win7-et újra megnéztem biosban és már 42 volt. Most San Andreas-oztam egy kicsit, mert pénzhiány miatt csak alaplapi videókártyám van és lefagyott a játék és kék halál lett belőle. Lehet hogy túlmelegedett?
Alap hűtő és az azon lévő alap paszta. Lehet hogy az a baj hogy nem kentem alá plusz pasztát?
Ja és amúgy az alap hűtő másnak is nehezen akar a helyére "pattanni" ? Csak úgy recsegett-ropogott az alaplap :S
A recsegés nem jelent jót,remélem egyben maradtak az áramkörök és a procifoglalat is.
A gyári hűtőről megvan a véleményem,méghozzá az,hogy vitrinbe kell tenni.
Lehet kapni elég baráti áron nagyon jó hűtőket.
Pasztából elég a gyári mennyiség,nem jó,ha túl sok van ,úgyis kinyomja oldalt,amikor felteszed a hűtőt a procira.
ha nem maradtak volna egyben az áramkörök akkor sztem most nem erről a gépről írnék :)
én is így láttam hogy 3-4000 forintért már vannak egész jó kis hűtők :D
szerintem hnap szétszedem, kitakarítom a gyári fülzsírt és rakok alá rendesen pasztát, persze azért nem úgy hogy kinyomja oldalt, de azért legyen benne anyag.
köszi a válaszodat.
kíváncsi vagyok más válaszokra is, leginkább arra hogy akinek ilyen procija van az milyen értékeket tapasztalt.
A táp bírja az iramot?
Elég az egész rendszernek?
A proci hivatalos adatai pedig itt vannak:
Specifications:
Product Family: Intel Core™2 Quad Processor
Code Name: Products formerly Yorkfield
Launch Date: Q4'08
Mfg Availability: 2+ Years
Lithography: 45 nm
Number of Cores: 4
L1 Cache: 4 x 32KB I cache, 4 x 32KB D cache
L2 Cache: 2 x 2 MB
FSB: 1333MHz
Clock Speed: 2.5GHz (7.5x333)
Intel Virtualization Technology: No
Intel 64 Architecture: Yes
Enhanced Intel SpeedStep Technology: Yes
Execute Disable Bit: Yes
Intel Trusted Execution Technology: No
Package Size: 37.5mm x 37.5mm
Tcase: 71.4°C Max
TDP: 95 Watts
Core Voltage: 0.962V-1.225V
1k Estimated Price: $183.00
TDP: 95 Watts ????
JA az intel szerint azt azért érdemes tudni intel bácsiról hogy nem sokat ér a fogyasztás adatuk
ez az átlag fogyasztása tehát ha pl alapon fogyaszt 60W
akkor amikor pl játszasz már 120W kell neki na az már nem 95W
nem biztos hogy bírja a 450 es táp mondjuk ez tápfüggő melyik ága mennyire terhelhető stb
lehet az alaplapi videó nem bírta a strapát volt olyan alapom amibe az nem bírta és megadta magát ha tudsz kérj kölcsön 1 tápot +vidi kártyát amelyik elöbb beadja az a szar
na már megvan a végleges vidkarim is :D
Sapphire Radeon HD5770 :D
gta4, san andreas, nfs und2, world, shift2, hot pursut, brink, blur
eddig ezeket játszottam teljesen fullon kivéve a gta4-et (medium) és nem volt eddig semmi kékhalál vagy fagyás vagy bármi ilyen szal semmi gond :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!